1515

USA-börser: Smyckesbolag tar täten<br />

De amerikanska börserna inledde tisdagens handel i ett avvaktande manér. På makrofronten kom data som gav positiva tecken från bostadsmarknaden och bland enskilda bolag stack smyckesbolaget Tiffany ut med en stark uppgång efter en väl mottagen kvartalsrapport.

Vid klockan 16.00 var Dow Jones Industrial Average upp 0,2 procent till indexnivån 16.102, medan det bredare S&P 500 noterades 0,1 procent högre till 1.803. Nasdaq Composite var 0,1 procent lägre på 3.993.

Omsättningen, som under veckan väntas vara dämpad till följd av Thanksgiving-firande på torsdagen, uppgick till cirka 80 miljoner aktier på New York-börsen och 240 miljoner aktier på Nasdaq.

"Att S&P 500 stigit till 1.800-nivån är ett tecken på förtroende bland investerare, men förutsätter samtidigt att vinsterna ska stiga till följd av ekonomisk tillväxt. Risken är att marknaden tar sig högre utan att tillväxten infinner sig", kommenterade Manish Singh, chefinvesterare på Crossbridge Capital i London, till Bloomberg News.

Tisdagens amerikanska makroagenda innehöll flertalet punkter. S&P/Case-Shillers index visade att huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 13,29 procent i september jämfört med samma månad 2012. Enligt Bloomberg News analytikerprognos väntades en uppgång på 13,00 procent.

Statistik från USA:s handelsdepartement visade samtidigt att antalet bygglov i USA steg 6,2 procent i oktober, jämfört med månaden före, till en årstakt på 1.034.000. Här låg analytikernas förväntningar på en årstakt om 930.000, enligt Bloomberg News snittprognos.

"De data vi fått hittills, med bygglov och S&P/Case-Shiller, är positiva. De ger personer en anledning att känna sig bekväma med att aktiemarknaden kommer att ta sig högre, men jag tror inte på någon dramatisk inverkan", sade Kate Warne, investeringsstrateg på Edward Jones & Co i St Louis, till Bloomberg News.

Utöver bostadsmarknadsdata noterades att den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 3,8 procent vecka 47 på årsbasis, enligt Johnson Redbooks index.

I rapportflödet gav smyckestillverkaren Tiffany ett styrkebesked. Bolaget redovisade både omsättning och vinst klart över de förväntningar som sammanställts av Bloomberg News, samtidigt som prognoserna för helåret höjdes. Aktien steg 7,5 procent i den inledande handeln.

Efter USA-börsernas stängning väntas Hewlett-Packards rapport för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal.

Inom S&P 500 var det sektorerna telekom och finans som ledde uppgången medan energi och råvaror backade, och på obligationsmarknaden var räntan på amerikanskt tioårigt statspapper ned 2 punkter till 2,71 procent.


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?