1515

Nordenbörser: Uppköpskandidat rusade<br />

De nordiska storbolagsindexen handlades på tisdagen inom snäva intervall med en dragning nedåt. Det norska bioteknikbolaget Algeta blev dagens raket sedan tyska jätten Bayer lämnat ett bud på bolaget.

Vid klockan 16.45 var det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, ned 0,1 procent till 1.243.

På Oslobörsen stängde OBX-indexet 0,1 procent lägre. Oljeservicebolaget Seadrill (-2,5%) fortsatte lägre efter måndagens kvartalsrapport och återfanns i botten av indexet tillsammans med sektorkollegorna Fred Olsen Energy (-3,4%) och Polarcus (-2,8%).

Störst fokus hamnade dock på Algeta som steg hela 30,5 procent till 345:20 norska kronor, sedan Bayer lämnat ett preliminärt uppköpserbjudande på bolaget på 336 norska kronor per aktie.

Enligt Nordea finns det en chans att budet kan komma att höjas, då det med en premie på cirka 27 procent jämfört med måndagens stängning placerade sig lägre än normala 40-50 procent vid liknande transaktioner.

Det danska storbolagsindexet C20 Cap var oförändrat, med lika många aktier över som under nollstrecket. I toppen återfanns enzymbolaget Novozymes (+1,7%), konglomeratbolaget A.P. Möller-Maersk (+1,4%) och smyckesbolaget Pandora (+0,7%).

Pandora stärktes sedan det amerikanska smyckesbolaget Tiffany lämnat en stark kvartalsrapport och höjt helårsprognoserna för det andra kvartalet i rad, skrev Ritzau Finans.

Finländska H25 försvagades 0,3 procent, med förpackningstillverkaren Huhtamäki och industrikoncernen Wärtsilä i botten, ned 1,1 respektive 1,4 procent.

I toppen hittades stålbolaget Rautaruukki och verkstadsbolaget Cargotec, med uppgångar på cirka 1 procent.


Innehåll från NUITEQAnnons

Så kan det digitala mötet bli interaktivt och möta ökade krav på säkerhet

Det digitala mötet är både fruktat och älskat. Oavsett är det numera ett måste för en majoritet människor. Hur gör man då ett digitalt möte interaktivt och framförallt säkert under distansarbetet? Det här pusslet har NUITEQ, företaget som ständigt strävar efter smartare mänsklig interaktion löst; möt NUITEQ Stage. 

Något som blivit tydligt under pandemin är att vi människor behöver interagera med varandra. Det kan vara det spontana utbytet av information vid kaffemaskinen eller den där geniala idén som dyker upp under en workshop. De här interaktionerna kan vara svåra att få till under ett digitalt möte. Några som har en lösning på problemet är NUITEQ, och lanserade därför sin webbaserade tjänst NUITEQ Stage i Sverige.

–Allt handlar om att maximera interaktionen mellan människor i ett möte. Till en början var NUITEQ Stage ett verktyg som bara användes i mötesrum på stora interaktiva pekskärmar, men i och med allt distansarbete såg vi ett stort värde av att kunna främja interaktion mellan människor i digitala möten, oavsett om de befann sig vid en dator eller en pekskärm, säger Johan Schager, Produktansvarig på NUITEQ. 

Så funkar det interaktiva mötesrummet 

NUITEQ har utgått från sitt whiteboard-verktyg och därefter integrerat video, ljud och chattfunktion till samarbetsytan. Det krävs ingen nedladdning för att ansluta till ett möte utan allt som krävs är en webbläsare och en länk. 

– Något som också underlättar för den som håller i mötet är att man enkelt kan förbereda sig och följa upp mötet i den digitala tjänsten. Säg att jag ska hålla i ett digitalt möte; då kan jag först gå in på länken och förbereda mig genom att ladda upp dokument, bilder, eller färdiga mallar. Under själva mötet kan mina kollegor enkelt interagera via whiteboard-verktyget, och några dagar senare kan vi alla gå in på länken igen och följa upp det vi diskuterat, säger Johan Schager.

Möt de ökade kraven på datasäkerhet

När allt mer information utbyts på distans är det viktigt att säkra sin data. Det här säkerställer NUITEQ för svenska företag och myndigheter genom att välja en svensk server och på så sätt minimera dataflöden utifrån Sverige. 

– Företag ställer högre och högre krav på sina leverantörer när det kommer till datasäkerhet, men idag finns det väldigt få mötesverktyg som faktiskt kan möta dessa krav. Med NUITEQ Stage har vi lyckats uppnå den säkerhet som krävs genom att anpassa tjänsten för svenska företag. Till exempel tillhandahåller vi svensk datalagring och den som bjuder in till ett möte har möjlighet att låta mötesdeltagare legitimera sin identitet med svenskt bank-id, avslutar Johan Schager. 

Om NUITEQ

NUITEQ är ett mjukvaruföretag som skapar lösningar som gör det lättare för grupper och företag att samarbeta på ett smartare, mänskligare sätt.

Med mer än tio år som pionjärer inom smartare mänsklig interaktion omdefinierar NUITEQ samarbeten och co-creation i distansarbetet. 

Läs mer på nuiteqstage.se 

 

Mer från NUITEQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NUITEQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?