1515

USA-börser: Svajig start väntar<br />

Terminerna för de ledande amerikanska aktieindexen indikerar en i stort sett oförändrad börsöppning på torsdagen. Signaler om fortsatta obligationsköp från Federal Reserv har fått såväl Asien som Europabörserna på glatt humör under dagen.

Runt 14-tiden var terminerna för Dow Jones oförändrad, medan det bredare S&P 500-indexet steg 0,1 procent. Tekniktunga Nasdaq gick i motsatt riktning och backade 0,3 procent.

"Investerare har mycket tillväxt att se fram emot med en medgörligt Fed och låga räntor", sade Nigel Holland, förvaltare på Legal & General Investment Management, till Bloomberg News.

Janet Yellen ska på torsdagseftermiddagen, svensk tid, frågas ut i senatens bankkommitté, ett steg på vägen för att godkännas som ny Fed-chef, och enligt uppgifter från ett förskrivet tal kommer hon att säga att USA:s ekonomi måste förbättras innan Fed börjar dra ned på sina tillgångsköp.

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, backade över 10 procent i förhandeln sedan bolaget levererat en dyster prognos på onsdagskvällen. För första kvartalet i det brutna räkenskapsåret redovisade Cisco ett resultat i linje med förväntningarna medan försäljningen var svagare.

En annan aktie som kan hamna under marknadens lupp är Wal-Mart efter att ha redovisat en rapport som understeg marknadens förväntningar något. Även för det innevarande fjärde kvartalet lämnade varuhuskedjan en svag prognos.

Den amerikanska makroagendan bjuder i eftermiddag bland annat på statistik i form av handelsbalans, veckosiffrorna över arbetslösheten och preliminär produktivitet.

Underskottet i handelsbalansen väntas ha ökat något till 39,0 miljarder dollar i september, från 38,8 miljarder dollar månaden före, medan antalet nyanmälda arbetslösa väntas ha sjunkit till 330.000 personer förra veckan, från preliminära 336.000 veckan dessförinnan.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper 2 punkter högre till 2,72 procent.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?