1515
Annons

USA-börser: Teknikaktier i botten<br />

Teknologisektorn tyngde återigen när New York-börserna mestadels handlades i sidled under onsdagen. Rapportsäsongen smygstartade med Alcoa, som återfanns i vinnarflödet.

Dow Jones Industrial Average och det bredare S&P 500 var klockan 16.15 oförändrade på indexnivåerna 14.776 respektive 1.655. Nasdaq Composite sjönk däremot 0,7 procent till 3.669. Omsättningen uppgick till knappa 120 miljoner aktier på New York-börsen och 470 miljoner aktier på Nasdaq.

"Vi väntar bara på att den politiska tvisten ska lösa sig, och den kommande rapportsäsongen. Ju längre tid lösningen kräver, desto mer tvingas marknaden prisa in de försämrade utsikterna för tillväxt. Jag skulle dock bli förvånad om vi inte ser en lösning relativt snart", sade Guy de Blonay, fondförvaltare på Jupiter Asset Management, till Bloomberg News.

Alcoa sparkade igång den amerikanska rapportsäsongen på tisdagskvällen med en rapport som överträffade marknadens förväntningar. Aluminiumjätten upprepade även sin bedömning att den globala efterfrågan på aluminium kommer att öka med 7 procent under 2013. Aktien var 4 procent högre.

Åt motsatt håll gick Yum Brands, som driver snabbmatsrestauranger såsom Pizza Hut och KFC, efter en svag rapport tyngd av hårdare konkurrens i Asien. Yum Brands noterades 8,6 procent lägre.

Även onlinevaruhuset Costco Wholesales kvartalsrapport missade analytikernas förväntningar, och aktien handlades ned med 1,4 procent.

Klädåterförsäljaren Men's Warehouse sprang iväg med 25 procent till 44 dollar sedan bolaget förkastat ett bud från Jos A Bank om 48 dollar per aktie, med motiveringen att budet inte motsvarar bolagets värde.

Apple uppges komma med uppdaterade versioner av surfplattor den 22 oktober. Det är fortfarande oklart huruvida de kommer att vara utrustade med fingertryckssensorer eller inte. Vidare meddelade bolaget att de nya Iphone-modellerna 5C och 5S kommer att säljas i ytterligare tolv länder från och med 25 oktober.

Apple-aktien steg med 0,4 procent, men misslyckades med att hjälpa teknologisektorn - som ledde nedgångarna i tisdags - över nollstrecket.

Den sannolikt tyngsta punkten på onsdagens makroagenda är protokollet från Federal Reserves FOMC-möte den 17-18 september, som publiceras klockan 20.00.

Vidare kommer Barack Obama på onsdagen klockan 21.10 svensk tid att hålla en presskonferens och tillkännage nomineringen av Janet Yellen till ny Fed-chef.

"Marknaden verkar trygg med Yellen som ny Fed-chef. Detta kommer sannolikt att ses som ett icke-event", sade Guy de Blonay.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper en punkt högre till 2,65 procent.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?