1515
Annons

USA-börser: Datorbolaget rusade<br />

New York-börserna stängde på plus efter att spenderat större delen av onsdagen på minus. Alcoa sågs bland vinnarna efter en positiv kvartalsrapport.
Foto:Richard Drew

Dow Jones Industrial Average stängde 0,2 procent högre till indexnivån 14.803, medan det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 1.656. Nasdaq Composite tappade samtidigt 0,5 procent till 3.678. Omsättningen uppgick till cirka 700 miljoner aktier på New York-börsen och 2,2 miljarder aktier på Nasdaq.

Alcoa sparkade igång den amerikanska rapportsäsongen på tisdagskvällen med en rapport som överträffade marknadens förväntningar. Aktien steg 2 procent under onsdagen.

Åt motsatt håll gick Yum Brands, som driver snabbmatsrestauranger såsom Pizza Hut och KFC, efter en rapport som inte föll marknaden i smaken. Yum Brands sänktes med 7,2 procent.

Hewlett-Packard gav positiva besked vid en presentation, bland annat i form av förväntningar om en välkommen vinststabilisering efter att bolaget sett vinsten sjunka under flera år. Aktien handlades upp med 8,9 procent.

På onsdagskvällen publicerades protokollet från FOMC-mötet den 17-18 september, där det framgick att flertalet Fed-ledamöter menade att beslutet att inte minska de månatliga tillgångsköpen var svårt att ta, och att majoriteten tror att nedtrappningen påbörjas i år.

Vidare på makrofronten bekräftade Barack Obama som väntat nomineringen av Janet Yallen som ny Fed-chef.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?