1515
Annons

Råvaror: Oljan blev dyrare<br />

Oljepriserna steg under tisdagen efter förhoppningar kring en lösning i den amerikanska skuldfrågan. Basmetallerna utvecklades samtidigt på båda sidorna om nollstrecket medan ädelmetallerpriserna i det närmaste var oförändrade.

Vid klockan 18.00 handlades WTI-oljan 0:59 dollar högre till 103:63 dollar per fat, medan Brent noterades 0:53 dollar upp till 110:21 dollar per fat.

Oljepriserna letade sig något högre efter förhoppningar om en kommande höjning av det amerikanska skuldtaket.

"Oljemarknaden tar stöd i uppfattningen att vi kommer att få någon form av överenskommelse kring skuldtaket. Vi är dock inte där än, och en möjlig betalningsinställelse är fortfarande ett stort orosmoln", sade Phil Flynn, marknadsanalytiker på Price Futures Group, till Bloomberg News.

På basmetallmarknaden noterades kopparns tremånaderstermin 15 dollar lägre till 7.230 dollar per ton, medan aluminium och zink steg med 12 respektive 11 dollar.

Standard Bank skrev i en analys att de väntar sig att den globala utbudstillväxten i koppar väntas uppgå till 4 procent eller mer per år under 2012-2016, med en topp på 6,1 procent 2014. Det är mer än de knappa 1 procent som noterades för perioden 2006-2012.

"En av de främsta anledningarna till att kopparpriset har kommit under ett sådant uthålligt tryck är insikten att det inte finns något som håller tillbaka uppgången i koncentratutbud", skrev Standard Bank enligt Bloomberg News.

Bland ädelmetallerna handlades både guldet och silvret runt oförändrade nivåer på 1.324 respektive 22:39 dollar per uns.

"Vi kommer att ha stöd så länge som USA fortsätter att gå balansgång med sig självt och deadline för skuldtaket närmar sig. Intresset på marknaderna är rätt lågt. När väl denna fars är ur vägen så tror jag att vi kommer att gå ned", sade David Govett på Marex Spectron Group till Bloomberg News.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?