1515
Annons

Råvaror: <br />Hopp om lösning höjer oljan<br />

Råvarumarknaderna präglades av små rörelser under tisdagen. Oljepriserna rörde sig svagt uppåt efter förhoppningar kring en lösning i den amerikanska skuldfrågan.

Vid klockan 20.45 handlades WTI-oljan 0:50 dollar högre till 103:53 dollar per fat, medan Brent noterades 0:43 dollar upp till 110:11 dollar per fat.

Oljepriserna letade sig något högre efter förhoppningar om en kommande höjning av det amerikanska skuldtaket.

"Oljemarknaden tar stöd i uppfattningen att vi kommer att få någon form av överenskommelse kring skuldtaket. Vi är dock inte där än, och en möjlig betalningsinställelse är fortfarande ett stort orosmoln", sade Phil Flynn, marknadsanalytiker på Price Futures Group, till Bloomberg News.

På basmetallmarknaden noterades kopparns tremånaderstermin 6 dollar lägre till 7.240 dollar per ton, medan aluminium och zink steg med 12 respektive 9 dollar.

"Budgetoron dämpar risktagandet på marknaderna. Det har stoppat flödet av ekonomiska rapporter, och fondförvaltare kommer att hellre att stå vid sidlinjen än att gissa", sade Sterling Smith, futuresspecialist på Citigroup, till Bloomberg News, angående de sjunkande kopparpriserna.

Bland ädelmetallerna handlades både guldet och silvret runt oförändrade nivåer på 1.322 respektive 22:36 dollar per uns.

"Vi kommer att ha stöd så länge som USA fortsätter att gå balansgång med sig självt och deadline för skuldtaket närmar sig. Intresset på marknaderna är rätt lågt. När väl denna fars är ur vägen så tror jag att vi kommer att gå ned", sade David Govett på Marex Spectron Group till Bloomberg News.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?