Annons

Deppig börs väntas<br />

Stockholmsbörsen väntas öppna ned på måndagen eftersom det inte kommit några tecken på lösning av den infekterade striden i USA om budget och skuldtak.

USA-börserna noterade klara uppgångar under fredagens aktiehandel. Amerikanska index fortsatte upp med cirka 0,4 procent efter det att Stockholmsbörsen stängt för veckan.

John Boehner, talman för det amerikanska representanthuset, uppgav i en intervju med ABC under söndagen att man inte kommer att gå med på att höja skuldtaket utan att få med några villkor.

Boehner sade vidare att han tror att USA kan tvingas ställa in sina betalningar om Obama inte beger sig till förhandlingsbordet.

Europaterminerna indikerar en vikande start på börserna i Frankfurt, London och Paris. Dax futures visar -0,4 procent, FT 100 futures -0,3 procent och CaC 40 futures -0,4 procent.

Industrivärden mjukstartar rapportsäsongen med investmentbolagets delårssiffror för tredje kvartalet klockan 10.00.

I veckans nya nummer av tidningen Börsveckan får försvarskoncernen Saab, bioteknikbolaget Vitrolife, läkemedelsbolaget Medivir och servettillverkaren Duni köprekommendationer.

Volvo får rekommendationen avvakta av Dagens Industri. Tidningen ser risk för grusade förhoppningar och medioker kursutveckling.

Transmode har högt ställda mål. Företaget tänker bli ett nytt Ericsson, skriver Dagens Industri.

Bank of America Merill Lynch nedgraderar sin rekommendation för fordonskoncernen Scania till neutral från tidigare köp.

SEB Enskilda uppgraderar sin rekommendation för verkstadsgruppen Atlas Copco till köp från tidigare behåll.

Société Générale nedgraderar sin rekommendation för oljebolaget Africa Oil till sälj från tidigare behåll.

Makrokalendern ser tunn ut för måndagen. Marknaden fortsätter fokusera på det politiska spelet i USA.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?