1515
Annons

Deppig börs väntas<br />

Stockholmsbörsen väntas öppna ned på måndagen eftersom det inte kommit några tecken på lösning av den infekterade striden i USA om budget och skuldtak.

USA-börserna noterade klara uppgångar under fredagens aktiehandel. Amerikanska index fortsatte upp med cirka 0,4 procent efter det att Stockholmsbörsen stängt för veckan.

John Boehner, talman för det amerikanska representanthuset, uppgav i en intervju med ABC under söndagen att man inte kommer att gå med på att höja skuldtaket utan att få med några villkor.

Boehner sade vidare att han tror att USA kan tvingas ställa in sina betalningar om Obama inte beger sig till förhandlingsbordet.

Europaterminerna indikerar en vikande start på börserna i Frankfurt, London och Paris. Dax futures visar -0,4 procent, FT 100 futures -0,3 procent och CaC 40 futures -0,4 procent.

Industrivärden mjukstartar rapportsäsongen med investmentbolagets delårssiffror för tredje kvartalet klockan 10.00.

I veckans nya nummer av tidningen Börsveckan får försvarskoncernen Saab, bioteknikbolaget Vitrolife, läkemedelsbolaget Medivir och servettillverkaren Duni köprekommendationer.

Volvo får rekommendationen avvakta av Dagens Industri. Tidningen ser risk för grusade förhoppningar och medioker kursutveckling.

Transmode har högt ställda mål. Företaget tänker bli ett nytt Ericsson, skriver Dagens Industri.

Bank of America Merill Lynch nedgraderar sin rekommendation för fordonskoncernen Scania till neutral från tidigare köp.

SEB Enskilda uppgraderar sin rekommendation för verkstadsgruppen Atlas Copco till köp från tidigare behåll.

Société Générale nedgraderar sin rekommendation för oljebolaget Africa Oil till sälj från tidigare behåll.

Makrokalendern ser tunn ut för måndagen. Marknaden fortsätter fokusera på det politiska spelet i USA.


Innehåll från ArocellAnnons

AroCell växer – satsar på snabbtest

En av AroCells snabbtest UBC® Rapid för urinblåsecancer.
En av AroCells snabbtest UBC® Rapid för urinblåsecancer.

Med sina tester ger diagnostikbolaget AroCell värdefull information för prognos, behandling och uppföljning av cancerpatienter. Nu utökar företaget sitt produktutbud med snabbtester. ”Det kommer vara en stor del av framtidens sjukvård”, säger Anders Hultman, bolagets vd.

Det svenska diagnostikbolaget AroCell utvecklar produkter som säkerställer att cancerpatienter får rätt behandling vid rätt tidpunkt. Bolaget är specialiserat inom onkologi och har tagit fram tester som mäter biomarkörer som TK1 och cytokeratiner i blodet eller urinen för att kunna optimera behandlingen mot bröst-, prostata- och urinblåsecancer. 

– Flera av våra produkter, används redan idag i klinik. Det innebär att patientens lidande minskar och att vårdgivaren inte behöver lägga resurser på verkningslösa behandlingar, säger AroCells vd Anders Hultman.

Utvecklar snabbtest

För att driva produktutvecklingen framåt köpte AroCell i mitten av 2021 bolaget IDL Biotech som har lång erfarenhet av snabbtester, vilket är en teknik som AroCell anser kommer bli allt vanligare inom vården.

– Coronapandemin har ökat allmänhetens acceptans för snabbtester. Att ge cancerpatienter en möjlighet att själva få en indikation på om sjukdomen har återkommit är en viktig del av framtidens behandlingsvård, säger professor Gunnar Steineck, medicinsk chef på AroCell som har mer än 35 års erfarenhet av forskning inom onkologi.

– Vi är väldigt glada över att ha fått in IDL Biotechs kompetens. Tack vare deras gedigna kunskap om snabbtester och vår expertis inom TK1 har vi tillsammans förflyttat oss fem år framåt i utvecklingen, säger Anders Hultman.

Pågående nyemission

För att möjliggöra framtidsplanerna och fortsätta växa internationellt genomför AroCell en företrädesemission på 86 miljoner kronor med teckningsperiod mellan den 31 januari och 14 februari. 

– Vi vill fokusera på att fortsätta rulla ut våra produkter i Europa och driva våra kliniska program i USA för att komma in på den amerikanska marknaden. Just nu har vi bara skrapat på ytan av produkternas försäljningspotential, säger Anders Hultman.

Läs om emissionen på AroCells hemsida. 

AroCell:
AroCell utvecklar och säljer tester för prognos, behandling och uppföljning av cancer. Testet TK 210 ELISA är CE-märkt sedan 2015 och kan användas på automatiserade plattformar, vilket ger möjlighet till snabb expansion.

www.arocell.com

Mer från Arocell

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Arocell och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?