Annons

USA-börser: Inledande handel kring nollstrecket<br />

New York-handeln har inletts kring nollstrecket på torsdagen, i skrivande stund med noteringar nere i marginellt rött territorium. Inför öppningen har bland annat Exxon Mobil och Avon Products in kommit med delårsrapporter, där den senares aktie säljs av hårt i marknaden. Facebook-rapporten från onsdagskvällen förmår inte lyfta dess rejält uppskruvade aktie.

Dow Jones Industrial Average var klockan 15.00 ned 0,2 procent till 15.583. På den bredare marknaden var S&P 500 ned 0,2 procent till 1.759 medan Nasdaq Composite tappade 0,4 procent till 3.917.

Räntan på den tioåriga obligationen steg 1 punkt till 2,55 procent samtidigt som trettioårsräntan är nära oförändrad vid 3,65 procent.

På onsdagskvällen beslutade Federal Reserve att behålla både styrräntan och obligationsköpen oförändrade, vilket var precis som väntat.

I dagens makroflöde har antalet nya arbetssökande i USA uppgått till 340.000 under vecka 43, marginellt över förväntade 338.000.

USA:s totala konsumentförtroende uppgick till -37,6 under förra veckan, ned från -36,1 under veckan före. Detta enligt den senaste Bloomberg-undersökningen från Langer Research Associates of New York.

Inköpschefsindex i Chicago steg till 65,9 i oktober från 55,7 månaden innan. Analytiker och ekonomer hade räknat med ett utfall om 55,0. En indexsiffra över 50 indikerar en ökad ekonomisk aktivitet jämfört med månaden innan.

Bland delårsrapporterna var oljebolaget Exxon Mobils justerade resultat på 1,79 dollar per aktie för tredje kvartalet precis över förväntningarna vid 1,76 dollar, enligt Zacks Estimates. Försäljningen om 112,4 miljarder dollar slog förväntade 110,2 miljarder dollar. Aktien stiger 1,2 procent.

Sektorkollegan ConocoPhillips avancerar 1,0 procent på sin rapport.

Kosmetikabolaget Avon Products justerade nettoresultat blev 0,14 dollar per aktie i det tredje kvartalet på en försäljning om 2,27 miljarder dollar. Väntat var 0,19 dollar respektive 2,43 miljarder dollar och aktien rasar 22 procent.

Det sociala nätverksbolaget Facebook justerade resultat per aktie om 0,25 dollar för tredje kvartalet var klart högre än väntade 0,19 dollar, enligt Bloomberg News. Intäkterna om 2,0 miljarder dollar var något över förväntningarna och mobilandelen av annonsintäkterna stigit till 49 procent i kvartalet, upp från 41 procent i det föregående andra kvartalet.

Facebook-aktien tappar 2,4 procent efter rapporten. I år är aktien dock upp med 48 procent och sedan noteringen förra maj är uppgången lika stor. Rapporten meddelades efter onsdagens stängning.

Verkstadsbolaget ITT, en konkurrent till Alfa Lava inom flödesteknik, inkom med bättre justerat resultat och intäkter än väntat för senaste kvartalet. Dessutom höjer man helårsprognosen för 2013 i högre utsträckning än vad analytikerna räknat med inför dagens rapport. Aktien är upp 6,9 procent.

Efter stängningen rapporterar bland annat Hexagon Geosystems konkurrent Trimble, vars aktie noteras 0,4 procent högre i den ordinarie handeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?