1515
Annons

USA-börser: Inledande handel kring nollstrecket<br />

New York-handeln har inletts kring nollstrecket på torsdagen, i skrivande stund med noteringar nere i marginellt rött territorium. Inför öppningen har bland annat Exxon Mobil och Avon Products in kommit med delårsrapporter, där den senares aktie säljs av hårt i marknaden. Facebook-rapporten från onsdagskvällen förmår inte lyfta dess rejält uppskruvade aktie.

Dow Jones Industrial Average var klockan 15.00 ned 0,2 procent till 15.583. På den bredare marknaden var S&P 500 ned 0,2 procent till 1.759 medan Nasdaq Composite tappade 0,4 procent till 3.917.

Räntan på den tioåriga obligationen steg 1 punkt till 2,55 procent samtidigt som trettioårsräntan är nära oförändrad vid 3,65 procent.

På onsdagskvällen beslutade Federal Reserve att behålla både styrräntan och obligationsköpen oförändrade, vilket var precis som väntat.

I dagens makroflöde har antalet nya arbetssökande i USA uppgått till 340.000 under vecka 43, marginellt över förväntade 338.000.

USA:s totala konsumentförtroende uppgick till -37,6 under förra veckan, ned från -36,1 under veckan före. Detta enligt den senaste Bloomberg-undersökningen från Langer Research Associates of New York.

Inköpschefsindex i Chicago steg till 65,9 i oktober från 55,7 månaden innan. Analytiker och ekonomer hade räknat med ett utfall om 55,0. En indexsiffra över 50 indikerar en ökad ekonomisk aktivitet jämfört med månaden innan.

Bland delårsrapporterna var oljebolaget Exxon Mobils justerade resultat på 1,79 dollar per aktie för tredje kvartalet precis över förväntningarna vid 1,76 dollar, enligt Zacks Estimates. Försäljningen om 112,4 miljarder dollar slog förväntade 110,2 miljarder dollar. Aktien stiger 1,2 procent.

Sektorkollegan ConocoPhillips avancerar 1,0 procent på sin rapport.

Kosmetikabolaget Avon Products justerade nettoresultat blev 0,14 dollar per aktie i det tredje kvartalet på en försäljning om 2,27 miljarder dollar. Väntat var 0,19 dollar respektive 2,43 miljarder dollar och aktien rasar 22 procent.

Det sociala nätverksbolaget Facebook justerade resultat per aktie om 0,25 dollar för tredje kvartalet var klart högre än väntade 0,19 dollar, enligt Bloomberg News. Intäkterna om 2,0 miljarder dollar var något över förväntningarna och mobilandelen av annonsintäkterna stigit till 49 procent i kvartalet, upp från 41 procent i det föregående andra kvartalet.

Facebook-aktien tappar 2,4 procent efter rapporten. I år är aktien dock upp med 48 procent och sedan noteringen förra maj är uppgången lika stor. Rapporten meddelades efter onsdagens stängning.

Verkstadsbolaget ITT, en konkurrent till Alfa Lava inom flödesteknik, inkom med bättre justerat resultat och intäkter än väntat för senaste kvartalet. Dessutom höjer man helårsprognosen för 2013 i högre utsträckning än vad analytikerna räknat med inför dagens rapport. Aktien är upp 6,9 procent.

Efter stängningen rapporterar bland annat Hexagon Geosystems konkurrent Trimble, vars aktie noteras 0,4 procent högre i den ordinarie handeln.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?