Annons

USA-börser: Fortsatt budgetbråk sänkte börsen

De ledande amerikanska börsindexen stängde lägre på torsdagen. Oro relaterad till de amerikanska politikernas oförmåga att enas om budgeten, som lett till en nedstängning av flera myndighetsfunktioner, och ett sämre än väntat ISM-index för tjänstesektorn tyngde sentimentet.

Indexen lyfte dock från dagslägsta efter att amerikanska representanthusets talman, John Boehner, uppgavs ha sagt till kollegor att han är fast besluten om att förhindra att USA ställer in betalningarna.

Vid stängning var Dow Jones och det bredare S&P 500-indexet 0,9 respektive 0,8 procent lägre till noteringarna 14.996 respektive 1.680. Nasdaq Composite var samtidigt ned 1,1 procent till noteringen 3.774.

Flyg- och försvarsgruppen United Technologies tappade 1,2 procent. Bolaget, som får nästan en femtedel av sina intäkter från regeringen, uppgav att nedstängningen av myndighetsfunktioner kan få till följd att bolaget kan komma att behöva permittera upp till 5.000 anställda om konflikten drar ut på tiden.

Inom läkemedelssektorn var Eli Lilly ned 3,4 procent sedan bolaget meddelat att omsättningsmålet för 2014 kan bli svårt att nå.

Elbilstillverkaren Tesla Motors aktie föll för andra dagen i följd sedan en brand i en av bolagets bilar, av varianten Model S, rest frågetecken om fordonets säkerhet. Tesla, som uppgav att en kollision orsakat branden, tappade 4,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?