1515
Annons

Så blir börsen på torsdagen<br />

Stockholmsbörsen väntas komma att visa mindre förändringar när börsen slår upp dörrarna för handeln på torsdagen. Förhandeln i Stockholm indikerar en oregelbunden inledning på dagen med i stort sett oförändrade kurser enligt IG Markets noteringar.

Med en knapp halvtimma till öppning visade terminerna för de ledande Europabörserna på tecken för en oregelbunden öppning. Terminen över Londonbörsen var upp 0,2 procent och motsvarande siffra för Parisbörsen var +0,1 procent. I Frankfurt visade terminen på en oförändrad nivå.

Wall Street avslutade onsdagens handel något uppåt. Parterna i budgetförhandlingarna hade på tisdagen ännu inte nått fram till någon uppgörelse. Den delvisa nedstängningen går på torsdagen därmed in på sin tredje dag. USA:s president Barack Obama och ledamöter inom den amerikanska kongressen såg under onsdagen ut att närma sig en förhandling för att hitta en lösning, men ingen av sidorna ändrade sin politiska inställning.

Asienbörserna noterade högre kurser, men i Tokyo var däremot index i det närmaste oförändrat. I Shanghai och Seoul var börserna stängda.

Republikanernas ledare planerar att ta fram en åtgärd för att höja USA:s skuldtak redan nästa vecka. Planerna är en del av ett nytt förslag som även syftar till att tvinga president Barack Obama att förhandla om budgeten.

Bland de bolag som analytikerkåren har justerat upp sina prognoser mest för 2014 finns exempelvis Nokia, Securitas och SEB. De cykliska bolagen Hexagon och MTG befinner sig dock i en negativ vinstrevideringstrend.

Skanska har fått en tilläggsorder i USA värd cirka 780 miljoner kronor. Ordern avser tillkommande arbeten vid bygget av en forsknings- och utvecklingsfastighet.

Skistar presenterade sitt resultat för sommarperioden juni till augusti, vilket avslutar skidanläggningsföretagets brutna räkenskapsår. Utdelningen behölls oförändrad vid 2,50 kronor. Bokningsläget inför vintersäsongen är upp 1 procent i volym jämfört med motsvarande tidpunkt förra året. Efter en svag start under den långa och fina sommaren tog bokningen fart i mitten av september.

DNB har sänkt sin rekommendation för Stora Enso till behåll från tidigare köp. SEB Enskilda inleder bevakning av ÅF med en säljrekommendation och riktkursen 189 kronor. Vidare nedgraderar Nordea sin rekommendation för MQ till behåll från tidigare köp.

Nolato håller under dagen kapitalmarknadsdag i Stockholm. I rapportväg väntas Bergs Timber komma med sitt bokslut för det brutna räkenskapsåret 2012/2013 under eftermiddagen.

Under dagen presenteras statistik över inköpschefsindex för tjänster i september runtom i världen. Det finns chans för att den amerikanska statistiken uteblir på grund av den delvisa nedstängningen. Bland annat nya arbetssökande och industriorder är planerat att släppas vid sidan om amerikanskt inköpschefsindex för tjänster.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?