Annons

USA-börser: Fortsätter upp<br />

Med en knapp timme kvar av tisdagens handel hade de ledande amerikanska aktieindexen utökat tidigare uppgångar.

S&P 500 var uppe på nya rekordnoteringar, 0,4 procent högre till 1.770, och Dow Jones Industrial Average var bara cirka 50 punkter från ett nytt rekord, 0,6 procent högre till nivån 15.660. Nasdaq Composite noterades 0,2 procent högre till 3.948.

Att de amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 71,2 i oktober, från reviderade 80,2 månaden före, stärkte förhoppningarna kring fortsatta stödköp från den amerikanska centralbanken Federal Reserve.

"Det verkar fortfarande som att Federal Reserve skapar ett scenario där bra nyheter är dåliga nyheter och dåliga nyheter är bra nyheter", sade Randy Bateman, chefinvesterare på Huntington Asset Advisors i Columbus, till Bloomberg News.

Federal Reserve påbörjar på tisdagen ett två dagar långt möte som utmynnar i besked om centralbankens fortsatta policy på onsdagen.

Sektormässigt inom Dow Jones var det teknik och teleoperatörer som ledde uppgången, medan industri och råvaror höll sig nära oförändrade nivåer.

Telekombolaget Blackberry stärktes 2,7 procent, sedan The Wall Street Journal rapporterat att bolagets ledning fört samtal med Facebook för att undersöka om Facebook kan vara intresserat av att lägga ett bud på bolaget. Uppgifterna bekräftades dock varken av Blackberry eller av Facebook.

Teknikjätten IBM, vars styrelse godkänt aktieåterköp för ytterligare 15 miljarder dollar, noterades 2,3 procent högre.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?