1515

Storbolag bryter mot FN-principer

Atlas Copco, Sandvik, Volvo och Scania följer inte FN:s riktlinjer för hur företag ska hindra att mänskliga rättigheter kränks. Det hävdar organisationen Swedwatch i en rapport.

Foto:TT

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från AcronisAnnons

En unik allt-i-ett cyberlösning för miljöer av alla storlekar skapar förbättrat säkerhetsarbete

Digitaliseringen gör att vi idag hanterar större mängder data på allt flera plattformar, vilket skapar ett ökat behov av säkra lösningar. Genom att välja en användarvänlig helhetslösning som kombinerar dataskydd i form av back-up och cyberskydd skapas ökad säkerhet, förbättrad effektivitet och kostnadsbesparingar.

– Det gäller att dels skydda sin data från cyberattacker, dels säkra upp affärsverksamheten genom kontinuerliga säkerhetskopior. Skulle olyckan vara framme kan en back-up vara skillnaden mellan att snabbt återställa verksamheten till det normala eller att behöva betala tusentals kronor för att få tillgång till sina filer och riskera verksamhetsstopp under en längre tid, säger Mikael Johansson, Regional Sales Director Nordic Acronis. 

Flexibel helhetslösning

Acronis, som är en global ledare av cybersäkerhet, levererar dataskydd till sina kunder genom sin plattform och mjukvarulösning Cyber Protect. Den fungerar för både små, mellanstora och stora företag. Det är en helhetslösning som är skalbar och bland annat arbetar förebyggande med säkerhetskopieringar, förhindrar cyberattacker i realtid och har AI baserade beteende analyser. 

– Att ha flera olika säkerhetslösningar från olika leverantör för exempelvis back-up, cyberskydd, patch- och fjärrhantering gör att IT-personal måste lära sig och underhålla flera olika applikationer. Det gör att saker enklare faller mellan stolarna och medför sämre säkerhet. Genom vår helhetslösning får våra kunder en kontakt och en applikation som är enkel att implementera och hantera och det ger stora kostnads- och tidsbesparingar. 

Du specificerar själv vilken hårdvara, servrar och filer som ska skyddas och vilka skydd respektive enhet ska ha. Du kan enkelt koppla på och av de olika säkerhetsfunktionerna och hantera uppdateringar på ett effektivare och säkrare sätt. Med Cyber Protect får du en fullständig systemåterställning om något inträffar, oavsett var din data sparas. 

Tillgång till fler funktioner och datacenter

Det finns en ökad medvetenhet kring säkerhetsarbete idag och fler företag än tidigare ser till att ha fler säkerhetskopior som de sparar i olika datacenter för att sprida riskerna. 

– Vi har för avsikt att inom två år öppna 100 datacenter i Europa och redan nu kan du välja att spara din data i Acronis Cloud i Sverige, Danmark, Finland, Island och Norge. Vi har lokal närvaro i Norden och samtidigt kan vi hjälpa våra kunder med att skydda deras globala verksamhet. Våra kunder kan vara trygga i att vi alltid ser till att säkerställa den regelefterlevnad som krävs.

Acronis Cyber Protect har väkt uppmärksamhet på marknaden, menar Mikael Johansson. 

– Vi märker ett ökat intresse från både kunder och investerare, vilket förstås är väldigt roligt. Vi är snabbfotade, och jobbar hela tiden med att utveckla vår produkt och tillföra nya säkerhetsfunktioner. Exempelvis har vi de sista 18 månaderna adderad flera nya funktioner, som exempelvis en säkerhetslösning för e-mail som känner av om inkommande mail har virus eller skadlig kod.

Om Acronis

Acronis, är en global ledare inom cyberskydd. Driven av passionen att skydda varje arbetsbelastning har Acronis skapat den enda allt-i-ett-cyberskyddslösningen för miljöer av alla storlekar. Med den unika integrationen av dataskydd med cybersäkerhet får du alla funktioner för förebyggande, upptäckt, svar, återställning och kriminalteknik som behövs för att skydda alla dina arbetsbelastningar samtidigt som du effektiviserar dina skyddsinsatser.

Läs mer om vårt cyberskydd Data Protection Solutions for Any Environment & Business Size 

Ladda ner en 30-dagars provperiod av vårt cyberskydd  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Acronis och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?