1515

Råvaror: Oljan sjunker inför rapport<br />

Råvarupriserna noterade breda nedgångar på tisdagen. Oljan försvagades inför kommande lagerrapporter som väntas visa på ytterligare lageruppbyggnader i USA.

Vid klockan 18.30 handlades WTI-oljan 0,53 dollar lägre till 98,15 dollar per fat, medan Brent var 0,97 dollar lägre på 108,64 dollar per fat.

"Tanken på att vi kommer se lageruppbyggnader i USA för den sjätte raka veckan tynger marknaden. Så länge vi fortsätter få rapporter som trendar i fel riktning kommer marknaden få det svårt att lyfta blicken", sade Gene McGillian, analytiker och mäklare på Tradition Energy i Stamford, till Bloomberg News.

I det amerikanska energidepartementets officiella lagerrapport, som släpps på onsdagen, räknar analytiker med att oljelagren ska ha stigit med 2,1 miljoner fat. Bensinlagren bedöms samtidigt ha stigit med 0,03 miljoner fat, medan destillatlagren spås ha sjunkit med 0,3 miljoner fat.

Redan på tisdagskvällen rapporterar American Petroleum Institute, API, lagerdata för USA, vilket kan ge en fingervisning inför onsdagens officiella rapport.

Enligt en prognos från Goldman Sachs spås oljeproduktionen från Opec minska med 760.000 fat per dag 2013, jämfört med föregående år. Den tidigare prognosen, som var en nedgång med 570.000 fat per dag, reviderades bland annat för att Goldman Sachs nu väntar sig att produktionen i Libyen kommer att vara begränsad året ut.

Bland ädelmetallerna noterades guldet cirka 7 dollar lägre till 1.345 dollar per uns, medan silverpriset var 0,01 dollar lägre till 22,50 dollar per uns.

"Bristen på nya, positiva nyheter leder till ett fortsatt underskott på köpare. De perifera nyckelmarknaderna ger också en negativ bild för ädelmetallerna - en starkare dollar och nedgångar i oljepriset", sade Jim Wyckoff, analytiker på Kitco i Montreal, enligt Bloomberg News.

På basmetallmarknaden London Metal Exchange var kopparn 9 dollar högre till 7.199 dollar per ton, medan zink och nickel var 5 respektive 31 dollar lägre.


Innehåll från FrameryAnnons

Framery ger effektivare och gladare arbetsplatser

En väsentlig andel av stressrelaterade problem grundar sig i stressiga och högljudda kontorsmiljöer, där över 50 procent av alla personer har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap*.

– Stressiga miljöer kan få stora konsekvenser. När vi nu alltmer börjar återgå till kontorsarbete är det därför centralt att erbjuda sina medarbetare störningsfria lösningar, betonar Rasmus Nanhed, Head of Sales på Framery. 

Sedan 2010 har branschpionjären Framery utvecklat ljudisolerade telefon- och möteshytter. Enligt Jukka-Pekka Holopainen, Sales Director för Nordics, Middle East & Africa, handlar företagets affärsidé i slutändan om att göra folk gladare – och friskare. 

– Enligt BBC Capital minskar till exempel den individuella produktiviteten med runt 15 procent på ett kontor med öppen planlösning. Många störningsmoment leder helt enkelt till mental stress, vilket påverkar både hälsa och effektivitet negativt. Med våra mötes- och telefonpodar får medarbetarna möjlighet att arbeta fokuserat och utan buller och störningar.

En snabb och kostnadseffektiv lösning

Det är emellertid inte bara flexibilitet som är Framerys styrka. Podarna kan levereras inom fyra veckor över hela världen via Framerys återförsäljare och inkluderar allt som behövs för att komma igång direkt. El- och USB-uttag, såväl som belysning, ventilation och ljudisolering är redan på plats. 

De flyttbara podarna finns i ett flertal storlekar, vilka lämpar sig för allt från enskilt arbete till möten på 4-6 personer. Poddarna installeras snabbt och är redo att användas direkt. Det är en flexibel lösning, med överlägsen ljudisolering, ergonomi och akustik. Som användare kan du vara säker på att ditt samtal inte kan höras in eller ut ur podden.

– Därtill är hytterna långt bättre ur miljösynpunkt än fasta väggar. Att bygga till mötesrum eller slå upp nya väggar är ineffektivt i längden – förr eller senare kommer företagets behov att ändras och plötsligt behöver man bygga om igen. Det blir dyrt både ekonomiskt och klimatmässigt. En mötespodd från Framery kan enkelt flyttas eller tas med till nästa kontor, konstaterar Rasmus.

Större acceptans av hemarbete ger mer videomöten

Det talas mycket om framtidens kontor och hybrid arbetsmodell vilket innebär att fler människor ibland kommer att arbeta från sina hem eller andra platser än kontoret. 

– Folk har blivit vana vid att arbeta i lugn och ro därhemma och videomöten har kommit att bli norm för de flesta. Detta lär inte förändras även om allt fler återvänder till kontoren. Ett halvfullt kontor med personer som samtidigt sitter i videomöten kommer att lyfta ljudnivåerna till svindlande höjder. Att spontant kunna droppa in i en pod för enskilt arbete eller boka utrymme för viktiga videomöten kommer att vara avgörande för många, fortsätter Rasmus.

Kan både hyras och köpas

För att ytterligare öka sina kunders valmöjlighet erbjuder Framery podar både till uthyrning och försäljning. Det går lika bra att beställa sina podar direkt på Framerys hemsida, som att kontakta sin ordinarie återförsäljare; Framery samarbetar med de flesta stora kontorsmöbelaktörerna. 

– I nuläget vet vi inte hur framtiden kommer att se ut, men allt pekar på att snabbrörlighet och effektivitet kommer att vara än mer affärskritiskt under de kommande åren. Vill man då utveckla ett kontor efter morgondagens behov behöver man snabbt kunna anpassa både sig själv och sin verksamhet. Där kan vi hjälpa till, med kostnadseffektiva och smarta lösningar, avslutar Jukka-Pekka.

Läs mer om Framerys podlösningar

* Källa: University of Sydney

 

Mer från Framery

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Framery och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?