Annons

Europabörserna: Sur börsdag i Europa<br />

Efter de senaste veckornas kraftiga uppgångar stängde de ledande europeiska börserna med övervägande nedgångar på måndagen.

Vid stängning var Euro Stoxx 50 0,3 procent lägre, medan det breda indexet Euro Stoxx 600, som stigit 14 procent under 2013 och som stängde på femårshögsta den 22 oktober, tappade 0,2 procent.

"Vi har kommit till den punkten då investerare börjar ifrågasätta vad som kan driva marknaden högre. Vi har sett ganska stora lyft, men vi börjar få slut på kraft nu", kommenterade Raimund Saxinger, fondförvaltare på Investment Gmbh, till Bloomberg News.

Sett till olika sektorer hittades biltillverkarna i botten, och hälsovård i toppen, i Europa på måndagen.

Fiat sjönk 3,2 procent, sedan JP Morgan sänkt sin rekommendation för sektorn.

Bland de aktier som trotsade det något sura börsklimatet hittades däremot det holländska logistikbolaget TNT Express, som avancerade över 4 procent efter att ha släppt sin kvartalsrapport.

Den italienska investmentbanken Mediobanca steg i sin tur 2 procent efter att banken rapporterat ökande vinst.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?