ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Krönika

Insiders bottenfiskar

Insiders i accessoarförsäljaren Venue Retail Group och Tribona har bottenfiskat den senaste tiden, ett klassiskt agerande av insiders när de tror på bolaget och utnyttjar tillfälliga felprissättningar på marknaden.

När Venue Retail Group, VRG, släppte sin rapport för det fjärde kvartalet den 10 oktober annonserade man ett halverat resultat mot samma kvartal föregående år och aktien sjönk som en sten.

VRG-aktien fortsatte att sjunka nästa dag och samtidigt som den nådde sin lägsta notering på över ett år passade största ägaren, Tommy Jacobsson, på att öka sitt innehav med 100.000 aktier. Köpet motsvarade drygt 1 procent av bolaget och är en ökning av hans tidigare innehav med 7 procent.

Den riskvillige och därtill långsiktige investeraren ser detta som ett köptillfälle då det ofta är en bra köpsignal när insiders ökar rejält på dåliga nyheter. Sedan köpet har VRG-aktien stigit med 6 procent.

En annan bottenfiskare hittar vi i Rutger Arnhult som via Klövern ökade i fastighetsbolaget Tribona, specialiserade på lager och logistikfastigheter. Köpet på 163.000 aktier gjordes den 22 oktober till kursen 38,8 kronor och är litet i jämförelse med det tidigare ägandet.

Men mer intressant blir bilden om man också lägger till de köp som Klövern gjorde på 3,6 miljoner aktier den 7 juni och 0,7 miljoner aktier den 9 augusti i kursspannet 41-42 kronor. Köpen innebär en ökning av det tidigare innehavet med 63 procent.

Aktien har inte varit någon höjdare sedan den listades på Stockholmsbörsen i maj men just därför, och i kombination med de senaste insiderköpen, är det en aktie du bör bevaka lite extra. Dessutom brukar det hända bra saker i bolag där Arnhult är köpare.

Vi hittar intressant insiderhandel även utanför landets gränser. Ett sådant exempel är insiderhandeln i det amerikanska solcellsbolaget Solar City Corp där såväl vd som två andra ledande befattningshavare ökade sina innehav ordentligt den 21 oktober till priset 46,54 dollar. Köpet som sammanlagt uppgår till 20 miljoner dollar gjordes i måndags och sedan dess har kursen stigit med över 30 procent.

Tyck till