1515
Annons

USA-börser: <br />Kinaiver gläder Wall Street<br />

USA-börserna noterades på plus vid 18-tiden på torsdagen. Starka konjunktursignaler från Kina stödde sentimentet samtidigt som dagen bjöd på en rad bolagsrapporter för investerarna att ta ställning till.

Vid klockan 18.00 var Dow Jones Industrial Average 0,5 procent högre till indexnivån 15.496 medan det bredare S&P 500 var upp 0,3 procent till 1.751. Tekniktäta Nasdaq Composite noterades samtidigt 0,5 procent upp till noteringen 3.926. Omsättningen var cirka 260 miljoner aktier på New York-börsen och runt 920 miljoner aktier på Nasdaq.

Bland enskilda aktier noterades Ford 1,5 procent högre efter en rapport för det tredje kvartalet med ett högre justerat resultat än väntat i kombination med en höjd resultatprognos för helåret 2013.

"Vi är i hjärtat av rapportsäsongen så vid denna tidpunkt är marknaden väldigt rapportdriven. Rapporterna har varit i linje med, om inte lite över, förväntningarna. Vi har gjort mycket på kostnadssidan. Vad marknaden vill se nu är fortsatt framsteg på försäljningssidan", sade Mark Spellman, portföljsstrateg vid Value Line Funds, till Bloomberg News.

På makronivå stöddes sentimentet av HSBC:s preliminära industri-PMI för Kina, som uppvisade en oväntat stor uppgång till indexnivån 50,9 i oktober - det högsta utfallet på sju månader - från 50,2 i september.

I USA visade samtidigt Markits preliminära PMI ett oväntat stort nedåttick till 51,1 i oktober, från 52,8 i september. Enligt Bloomberg News väntades här ett index på 52,5.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?