1515
Annons

Stockholmsbörsen: Terminerna pekar nedåt<br />

Terminerna för de ledande europeiska handelsplatserna noterade beskedliga rörelser inför tisdagens öppning. På rapportfronten har Swedbank levererat starka siffror medan Tele2 var en besvikelse. Vidare meddelade BE Group en nyemission i samband med klen rapport.

Kring klockan 8.40 var terminerna för franska CAC 40, tyska DAX, brittiska FTSE 100 och regionala Euro Stoxx 50 samtliga från oförändrat till 0,2 procent lägre.

USA-terminerna var samtidigt marginellt ned. På tisdagseftermiddagen inkommer jobbrapporten för september.

Tele2 redovisade ett resultat under förväntningarna för det tredje kvartalet. Samtidigt sänktes de finansiella målen för 2015. Vidare meddelades att utdelningen för 2013 blir omkring 4:40 kronor, lite under SME Direkts snittförväntningar (4:72 kronor), som ett resultat av försäljningen av Tele2 Ryssland och den reviderade guidningen.

Citis mäklardesk spår omkring 5 procents tapp för Tele2 i spåren av den sura rapporten. UBS antar i sin tur en kursnedgång på 5-6 procent och Credit Suisse räknar med ett tapp på mellan 3 och 4 procent.

Citi räknar samtidigt med 3 procents uppgång och UBS med 4 procents stegring för Swedbank som levererade ett 9 procent högre rörelseresultat än väntat i SME Direkts analytikerenkät. Inte minst räntenettot överraskade positivt samt så meddelade banken oväntat kreditåtervinningar. Credit Suisse tror på mellan 2 och 3 procents kursstegring.

BE Groups rapport var överlag svagare än analytikerna väntat sig, enligt SME Direkts konsensus. Vidare meddelades en fullt garanterad nyemission om 150 miljoner kronor.

Net Entertainment meddelade efter måndagens stängning att bolagets kvartalsrapport tidigarelagts i och med ett högre resultat, jämfört med förväntningarna i bokslutskommunikén för 2012. Rörelseresultatet i det tredje kvartalet var 15 procent högre än snittförväntningarna i SME Direkts analytikerenkät.

Vidare har HIQ publicerat en klenare rapport än väntat för det tredje kvartalet medan Boliden, Stora Enso och MTG samtiga väntas kvartalsrapportera kring lunchtid på tisdagen.

Banco Santander har sänkt rekommendationen för Nokia från köp till undervikt. Nordea har samtidigt sänkt Nokia-aktien till sälj, från tidigare köp.

Såväl Citi som Swedbank har sänkt Millicom från köp till neutral.

UBS har plockat bort Getinge från en lista med sälj-case, så kallad "Least Preferred List".

I fokus på makrofronten ligger den försenade amerikanska jobbrapporten för september som publiceras klockan 14.30 (svensk tid) på tisdagen. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntas antalet sysselsatta ha ökat med 180.000 och arbetslöshetsnivån ligga kvar på 7,3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?