Annons

Asienbörser: Kurserna stiger<br />

De ledande Asienbörserna steg under måndagens handel i linje med börsuppgången i New York i fredags.
Foto:Koji Sasahara

Förväntningar om att den amerikanska centralbanken ska vänta med att dra ned på programmet för obligationsköp gav också stöd.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 0,9 procent och det bredare Topixindex gick upp med 0,6 procent.

I Kina steg börserna. I Hongkong hade Hang Seng index stigit med 0,4 procent klockan 8 svensk tid och Shanghaibörsens Composite index var samtidigt upp 1,3 procent.

I Australien nådde index femårshögsta med en ökning på 0,6 procent på nyheter om förbättrad ekonomisk tillväxt i Kina och bättre än väntade resultat för en del amerikanska företag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?