Annons

USA-börser: Nedgång väntas<br />

Kurserna på New York-börserna väntas inleda onsdagens handel med lägre kurser. Svag sysselsättningsdata från ADP och oro över budgetsituationen tynger investerarnas riskvilja.

S&P 500-terminen var klockan 15.10 11 punkter under fair value medan Nasdaq 100-terminen låg 18 punkter under.

Nedstängningen av delar av den amerikanska statens verksamhet går in på dag två under onsdagen efter att Demokraterna och Republikanerna misslyckats med att nå en överenskommelse kring budgeten för nästa år.

Samtidigt som budgetbråket pågår, närmar sig deadline för höjandet av skuldtaket, vilket är ett större orosmoment för marknaden. Leder budgetbråket till att politikerna misslyckas med att komma överrens kring skuldtaket, finns det farhågor om att den amerikanska ekonomin kommer att kastas in i en ny recession.

På statistikfronten har ADP före öppning släppt sysselsättningssiffror för den privata sektorn i USA som bedöms ha stigit med 166.000 arbetstillfällen under augusti månad. Analytiker hade väntat sig en ökning på 180.000 arbetstillfällen. Den officiella sysselsättningsstatistiken kommer på fredag men kan utgå på grund av nedstängningarna av statlig verksamhet.

På bolagsfronten har det varit relativt lugnt före öppning. Aluminiumbolaget Alcoa tappar i förhandeln efter att Deutsche Bank sänkt rekommendationen för aktien till sälj, från tidigare behåll.

I Europa riktas fokus mot ECB:s penningpolitiska besked samt den italienska regeringskrisen. ECB lämnade som väntat styrräntan oförändrad vid 0,50 procent. ECB-chefen Mario Draghis tal pågår just nu.

Strax före 15 vann den italienska premiärministern Enrico Lettas regering förtroendeomröstningen i senaten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?