1515
Annons

USA-börser: Fallet dämpades<br />

USA-börserna stängde visserligen lägre på onsdagen men indexen återhämtade sig ändå 0,2-0,4 procent jämfört med noteringarna då Stockholmsbörsen stängde klockan 17.30. Budgetbråket mellan republikaner och demokrater är ännu inte löst.
Foto:Richard Drew

Dow Jones Industrial Average sjönk med 0,4 procent till 15.133. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,1 procent till 1.694 medan Nasdaq Composite backade med 0,1 procent till 3.815.

Räntan på den tioåriga obligationen föll 3 punkter till 2,62 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 1 punkt till 3,71 procent.

Budgetbråket i USA fortsätter, och nedstängningen av delar av den amerikanska statens verksamhet går in på sin andra dag under onsdagen efter att Demokraterna och Republikanerna misslyckats med att nå en överenskommelse kring budgeten för nästa år.

Samtidigt som diskussionerna fortsätter närmar sig deadline för höjandet av skuldtaket, vilket uppges vara ett större orosmoment för marknaden. Leder budgetbråket till att politikerna misslyckas med att komma överrens kring skuldtaket, är det möjligt att den amerikanska ekonomin kastas in i en ny recession.

USA:s centralbank Federal Reserves ordförande Ben Bernanke nämnde inte nedstängningen av amerikanska myndigheter vid ett tal inför bankfolk och reglerande myndigheter på onsdagen. Det rapporterar Wall Street Journal.

Bernanke höll endast ett kort tal i St Loius med reportrar närvarande. Bernanke har tidigare sagt att det kan få "väldigt allvarliga konsekvenser" om skuldtaket inte höjs av kongressen eller om myndigheter stängs ned.

ADP publicerade före öppning sysselsättningssiffror för den privata sektorn i USA. Den bedöms ha stigit med 166.000 arbetstillfällen under augusti månad. Analytiker hade väntat sig en ökning om 180.000 arbetstillfällen. Den officiella sysselsättningsstatistiken kommer egentligen på fredag men kan komma utgå på grund av nedstängningarna av statlig verksamhet.

USA:s centralbank Federal Reserve ska inte minska stimulanserna för tidigt. Om utsikterna håller så kommer det vara en långsam process att justera återköpen av obligationer. Det sade Eric Rosengren, ordförande för Federal Reserve Bank of Boston på onsdagskvällen.

Aluminiumjätten Alcoa tappade 1,7 procent efter att Deutsche Bank sänkt rekommendationen för aktien till sälj, från tidigare behåll. Bolaget kickar igång rapportsäsongen nästa vecka med sina delårssiffror. Alcoa är det första bolaget i S&P500 som publicerar delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Blackberry backade inledningsvis men vände upp mitt i sessionen efter uppgifter från Dow Jones Newswires att Cerberus och åtminstone en annan investerare vill köpa in sig i bolaget. Medgrundaren Lazaridis kan fortsatt tänka sig ett bud på bolaget.

Smartphonetillverkaren meddelade tidigare att den räknar med högre omstruktureringskostnader är tidigare indikerat. Bolaget ska minska antalet anställda med 40 procent och sälja av tillgångar. Aktien ökade 0,6 procent till 7,97 dollar.

Tesla Motors backade 6,3 procent. Robert W Baird drog ned rekommendationen från outperform till neutral.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?