1515
Annons

Europabörser: Kursfall överallt<br />

Efter tisdagens breda återhämtning tappade de europeiska börserna återigen på onsdagen. Dödläget i de amerikanska budgetförhandlingarna tyngde sentimentet globalt.

"Folk trodde att en uppgörelse (om budgeten) skulle nås ganska snabbt, vilket uppenbarligen inte verkar hända. Vi har även problemet med det amerikanska skuldtaket som tornar upp sig framför oss. I det kortsiktiga perspektivet kommer vi att få uppleva en volatil marknad", kommenterade Matthew Kaufler, portföljförvaltare på Federated Investors, till Bloomberg News.

Vid klockan 17.00 var både Euro Stoxx 50 och det bredare indexet Bloomberg Europe 500 ned 0,8 procent.

Den italienska börsen gick dock mot strömmen, och indexet FTSE MIB noterade en uppgång om 0,3 procent, efter att premiärministern Enrico Letta klarat en förtroendeomröstning i parlamentet efter överraskande stöd från Silvio Berlusconi.

På bolagsfronten tappade den brittiska dagligvarukedjan Tesco 0,9 procent efter att det redovisat ett resultat för räkenskapsårets första hälft som inte riktigt levde upp till marknadens förväntningar.

Från ECB meddelades under onsdagen att styrräntan som väntat lämnas oförändrad på 0,5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?