1515

Börsen: Minusöppning väntas<br />

Europaterminerna noterades lägre omkring 10 minuter före onsdagens öppning. Fokus riktas alltjämt mot andra sidan Atlanten där de politiska låsningarna försatt de amerikanska federala myndigheterna på undantag. Dessutom omgärdas kommande skuldtaksförhandlingar av oro.

Klockan 8.50 var terminerna för Euro Stoxx 50, DAX, FTSE100, och CAC40 samtliga ned mellan 0,1 och 0,4 procent.

I Asien föll Japanbörserna betänkligt i spåren av USA-oro och viss besvikelse kring landets senaste stimulansprogram medan övriga handelsplatser mestadels noterade uppgångar.

USA-terminerna hade tappat mellan 0,2 till 0,3 procent på onsdagen.

Ur nyhetsskörden:

*Kappahl har redovisat ett resultat före skatt på 36 miljoner kronor (-30) i det brutna räkenskapsåret 2012/13. Klädbolaget har även fastställt nya operativa och finansiella mål och siktar framöver på en tillväxt som i snitt ska uppgå till 4 procent per år. Rörelsemarginalen ska uppgå till minst 10 procent.

*Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett Esteya, Elektas elektroniska brachyterapisystem mot hudcancer, klartecken enligt 510(k). De första amerikanska installationerna av Esteya förväntas ske under de närmsta månaderna.

*Lundin Petroleum har flödestestat sin fyndighet Gohta i norska Barents Hav som flödade runt 4.300 fat olja per dag.

*Alfa Laval har fått en irländsk order värd 60 miljoner kronor.

*Investor kan komma att byta vd nästa år. SEB:s Annika Falkengren är en kandidat enligt Svenska Dagbladet.

Rekommendationer:

*Swedbank har sänkt sin rekommendation för Bilia till neutral, från tidigare köp.

*Jefferies har sänkt sin rekommendation för Medivir till behåll från köp.

*Affärsvärlden ger fyra aktierekommendationer i sitt senaste nummer. För callcenterbolaget Transcom och fastighetsbolaget Castellum blir rekommendationen köp, medan Affärsvärlden anser att det är dags att ta hem vinsten i läkemedelsbolaget Orexo och skogsbolaget Stora Enso.

Makro:

- EMU: PPI augusti kl 11.00- USA: ADP sysselsättning privat sektor september kl 14.15- USA: DOE veckovisa oljelager kl 16.30

CENTRALBANKER- Island: räntebesked kl 10.55- ECB: räntebesked kl 13.45- ECB: presskonferens med Mario Draghi kl 14.30- Polen: räntebesked


Innehåll från EdenredAnnons

Så motiverar du dina anställda – även om de jobbar hemifrån

I en tid av distansarbete är det viktigt att se till att man tar hand om sin hälsa. Genom att erbjuda Edenreds flexibla förmåner som lunch- och friskvårdsbidrag går det bra, oavsett var jobbet utförs. Och vill man peppa lite extra i största allmänhet finns också Delicard gåvokort, det perfekta sättet att uppmärksamma personer, prestationer eller högtider som till exempel jul.

Mycket är osäkert kring hur framtidens arbetsplats kommer se ut, men många spår att de flesta företag kommer erbjuda distansarbete även efter pandemin. Många förmåner är kopplade till en fysisk arbetsplats, men nu när landskapet ritas om är det viktigt att kunna erbjuda förmåner oavsett var de anställda befinner sig. Edenred erbjuder olika förmåner som är flexibla och uppskattade hos anställda över hela Sverige. Med Edenred Lunchförmån kan de anställda äta bra, och billigare, oavsett om de är på kontoret eller jobbar hemifrån. 

– Som arbetsgivare väljer man hur många månader den anställda har rätt till förmånen och även vilket belopp lunchkortet ska laddas med. Kortet gäller på de flesta restauranger i hela Sverige och går även att använda i många livsmedelsbutiker om man vill göra egen matlåda, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation. 

Enkel hantering av friskvårdsbidraget

Samma kort som används till lunchförmånen fungerar även för Edenreds hantering av friskvårdsbidraget.

– Vanligtvis brukar friskvårdsbidrag innebära mycket administration. Men med vår lösning får man sitt friskvårdsbidrag insatt på kortet, alltså samma kort som lunchförmånen, och kvittoredovisningen sker enkelt i en app. Du behöver inte ligga ute med pengar och du behöver inte hålla koll på fysiska kvitton, säger Alf Reimers. 

I appen MyEdenred Sweden kan den anställde snabbt se saldo, gjorda transaktioner och mycket mer för både lunchpengar och friskvårdsbidrag. Genom att kortet har två plånböcker hålls beloppen isär och förmånerna blir lika enkla att utnyttja som att administrera. 

Delicard gåvokort

Att motivera sina anställda är kanske ännu viktigare när distansarbetet breder ut sig. Med Delicard gåvokort blir det väldigt enkelt, oavsett om det är en jul- eller sommargåva eller någon annan typ av uppskattning. Gåvokorten finns i olika prisklasser och mottagaren väljer alltid själv sin gåva. 

– Vårt populäraste kort är Unlimited och där kan den som får kortet välja bland mer än 100 typer av gåvor i en mängd olika kategorier. Vi har bland annat delikatesser, designprylar, upplevelser och fritidsprodukter. Man kan även skänka pengarna till välgörenhet om man skulle vilja, säger Alf Reimers.

Det är självklart härligt att kunna ge bort något som man vet uppskattas. Det är också väldigt enkelt då du som köpare bara behöver välja kort och leveranssätt, därefter tar Edenred hand om resten. 

Om Edenred

Edenred jobbar med glädje, engagemang och lojalitet genom bra förmåner för anställda. Resultatet är effektivare företag, ofta också lägre sjuktal och mindre personalomsättning. Mer om Edenred Lunchförmån, Edenred Friskvårdsbidrag och Edenred Delicard finns på edenred.se.

Mer från Edenred

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Edenred och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?