Annons

USA-börser: Väntas öppna uppåt<br />

Terminerna för de amerikanska börsindexen pekade mot viss uppgång på fredagen efter att S&P 500 tickat upp till ny rekordnivå på torsdagen.

"Investerare går mot helgen med viss lättnadskänsla. Med ett avslappnat läge - efter stressen till följd av budgetförhandlingarna - ska investerare nu kunna fokusera mer på bolagsrapporter och makrostatistik", säger John Plassard på Mirabaud Securities i Genève till Bloomberg News.

En dryg timma före fredagens USA-börsöppning var terminerna för Dow Jones, det bredare S&P 500 och tekniktunga Nasdaq från 0,2 till 0,6 procent högre.

En stark rapport från Google skickade upp aktien omkring 10 procent i fredagens amerikanska förhandel. En annan bolagsrapport som togs emot väl var Morgan Stanley vars aktie tickade 3,5 procent högre inför fredagens USA-öppning.

Fredagens statistikflora från Kina med detaljhandel, industriproduktion och BNP var i stort i linje med marknadens förväntningar. Enligt Kinas statistikkontor är också läget för landets ekonomi generellt sett stabilt och detsamma gäller sysselsättningssituationen.

Kinas BNP ökade exempelvis med förväntade 7,8 procent under tredje kvartalet, jämfört med samma period 2012. Under det andra kvartalet ökade BNP med oreviderade 7,5 procent.

Såväl för europeisk som amerikansk del är fredagens makrostatistikagenda tunn. Enligt Bloomberg News kalender över amerikansk statistik väntas de första utfallen från statistik som sköts upp på grund av statliga myndigheters nedstängning på måndag. Den emotsedda jobbrapporten för september månad publiceras sedan på tisdag (den 22 oktober).

På obligationsmarknaden har räntan på tioårig amerikansk statsobligation tickat ned 2 punkter till 2,57 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?