Annons

USA-börser: Storbolagens siffror ökar optimismen<br />

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt på veckans sista handelsdag. Rapporterna väller in i stadig takt, på fredagen handlar det bland annat om Morgan Stanley, Honeywell och General Electric.

S&P 500-terminen var klockan 15.07 1 punkt över fair value och Nasdaq 100-terminen 1,75 punkter över.

Nu när en kortsiktig lösning finns på plats gällande frågan kring USA:s skuldtak kan i stället investerare globalt rikta blickarna mot en nygammal fråga: den om Federal Reserve och centralbankens obligationsköpsprogram.

USA:s försenade sysselsättningsstatistik presenteras på tisdag. Det är september månad som alltså då kommer upp till granskning. I och med nedstängningen av verksamheter i landet blev dessa siffror försenade med drygt 2 veckor.

Från Kina har det kommit en del statistik som visar att landets ekonomi växt i den snabbaste takten för i år, men investerare visar viss skepsis inför frågan om återhämtningen är hållbar, rapporterar CNBC. Kinas BNP växte med 7,8 procent under det tredje kvartalet.

"Kinas BNP-siffror visade en stabil tillväxthastighet i linje med förväntningarna. 'Tjurarna' kommer att nöja sig med det faktum att den nedåtgående trenden de två senaste kvartalen har brutits", uppger Jonathan Sudaria vid Capital Spreads enligt Bloomberg News.

Morgan Stanley närmare fördubblade sina intäkter i det tredje kvartalet relaterat till aktieförsäljning. Även resultatet per aktie blev bättre än vad analytikerna väntat med.

Honeywell däremot gick det något sämre för. Försäljningen blev sämre än väntat, men resultatet per aktie tangerade estimaten inför rapporten. Bolaget höjer sin vinstprognos för 2013, men sänker försäljningsprognosen. Honeywell fick sig en törn på grund av försäljningen för divisionen Aerospace & Defense.

General Electric tangerade förväntningarna gällande resultatet på nedersta raden, men försäljningen blev sämre än väntat i Q3.

Vidare inom bolagsnyheter har Lenovo undertecknat ett sekretessavtal för att kunna sätta sig närmare in i Blackberrys verksamheter. Bolaget uppges fundera på ett bud.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?