1515
Annons

USA-börser: Storbolagens siffror ökar optimismen<br />

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt på veckans sista handelsdag. Rapporterna väller in i stadig takt, på fredagen handlar det bland annat om Morgan Stanley, Honeywell och General Electric.

S&P 500-terminen var klockan 15.07 1 punkt över fair value och Nasdaq 100-terminen 1,75 punkter över.

Nu när en kortsiktig lösning finns på plats gällande frågan kring USA:s skuldtak kan i stället investerare globalt rikta blickarna mot en nygammal fråga: den om Federal Reserve och centralbankens obligationsköpsprogram.

USA:s försenade sysselsättningsstatistik presenteras på tisdag. Det är september månad som alltså då kommer upp till granskning. I och med nedstängningen av verksamheter i landet blev dessa siffror försenade med drygt 2 veckor.

Från Kina har det kommit en del statistik som visar att landets ekonomi växt i den snabbaste takten för i år, men investerare visar viss skepsis inför frågan om återhämtningen är hållbar, rapporterar CNBC. Kinas BNP växte med 7,8 procent under det tredje kvartalet.

"Kinas BNP-siffror visade en stabil tillväxthastighet i linje med förväntningarna. 'Tjurarna' kommer att nöja sig med det faktum att den nedåtgående trenden de två senaste kvartalen har brutits", uppger Jonathan Sudaria vid Capital Spreads enligt Bloomberg News.

Morgan Stanley närmare fördubblade sina intäkter i det tredje kvartalet relaterat till aktieförsäljning. Även resultatet per aktie blev bättre än vad analytikerna väntat med.

Honeywell däremot gick det något sämre för. Försäljningen blev sämre än väntat, men resultatet per aktie tangerade estimaten inför rapporten. Bolaget höjer sin vinstprognos för 2013, men sänker försäljningsprognosen. Honeywell fick sig en törn på grund av försäljningen för divisionen Aerospace & Defense.

General Electric tangerade förväntningarna gällande resultatet på nedersta raden, men försäljningen blev sämre än väntat i Q3.

Vidare inom bolagsnyheter har Lenovo undertecknat ett sekretessavtal för att kunna sätta sig närmare in i Blackberrys verksamheter. Bolaget uppges fundera på ett bud.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?