1515
Annons

Råvaror: Oljan vänder uppåt<br />

Oljan har vänt svagt upp under förmiddagen medan basmetallerna överlag utökat sin nedgång.

Vid klockan 11.25 handlas WTI-oljan 0:19 dollar högre till 101:40 dollar per fat, medan Brent handlas 0:04 dollar högre till 110:00.

"USA kommer att göra rätt sak, men bara efter att ha uttömt alla alternativ. Om de tekniskt bryter deadline, som det förefaller att de gör, så kommer det att leda till en viss volatilitet men jag ser inte detta som en utdragen fråga. Detta är inte Grekland", sade Guy Wolf på Marex Spectron Group till Bloomberg News.

Representanthuset misslyckades på tisdagen att rösta igenom ett eget förslag. Senatsledarna Harry Reid och Mitch McConnell uppges dock åter agera för att nå en överenskommelse och såväl senaten som representanthuset håller sessioner på onsdagen och kan då behandla ett eventuellt förslag från senatsledarna.

Västdiplomater kommer samtidigt under onsdagen att fortsätta samtalen med Iran i Geneve om landets kärnteknikprogram.

Irans vice utrikesminister Abbas Araghchi uppgav att Iran meddelat diplomater från säkerhetsrådets permanenta medlemmar plus Tyskland att de är redo att vidta förtroendebyggande åtgärder till andra kvartalet nästa år, utan att specificera vilka dessa åtgärder är, rapporterar Bloomberg News.

Analytiker tror att Brent kan falla under 100 dollar per fat om samtalen med Iran leder till lättnader i sanktionerna mot landet.

IEA-chefen Maria van der Hoeven sade på onsdagen att nedgången i efterfrågan på Opec-olja bedöms som tillfällig. Saudiarabien har ledig kapacitet och förser marknaden med tillräckligt med olja.

American Petroleum Institute, API, rapporterar på onsdagskvällen lagerdata. Energidepartementets officiella lagerrapport kommer inte att publiceras så länge som den statliga nedstängningen pågår, enligt tidigare uppgifter på EIA:s hemsida.

På valutamarknaden har dollarn tappat något under förmiddagen, med dollarindex ned till 80,41. På makroagendan står bland annat NAHB husmarknadsindex och Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, från USA.

På basmetallmarknaden har kopparns tremånaderstermin nu sjunkit 41 dollar till 7.199 dollar per ton. Aluminium och zink är 14 respektive 26 dollar ned.

"Investerare är fokuserade på Washington. Om USA lyckas undvika en default med en stabil överenskommelse på plats, så kan det tveklöst trycka upp marknaderna och vi kan få se färsk aptit på koppar", sade Naeem Aslam på Ava Captial Markets till Bloomberg News.

Guldet noteras cirka 5 dollar ned till 1.277 dollar per uns, medan silvret är 0:18 dollar ned.

"En lugn session har sett priserna få stöd och med situationen oförändrad i kongressen, så bör det fortsätta så. De flesta kommer att stå på sidlinjen nu om de har någon känsla tills saker och ting löser sig", sade David Govett på Marex Spectron Group till Bloomberg News.

Den fortsatta politiska dragkampen om budgeten och skuldtaket väntas få Federal Reserve att skjuta en tänkt påbörjad nedtrappning av de kvantitativa lättnaderna än mer på framtiden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?