Annons

USA-optimism lyfte börsen

Stockholmsbörsen steg på tisdagen sedan optimismen ökat om en amerikansk budgetuppgörelse. Men SKF, som öppnade rapportsäsongen, var en besvikelse och verkstadsaktier föll.

OMXS-index stängde på plus 0,6 procent, i linje med de ledande Europabörserna. Börserna drevs bland annat av ökad optimism om den amerikanska budgetsituationen efter positiva uttalanden från både republikaner och demokrater om möjligheterna till en uppgörelse.

De flesta av Stockholmsbörsens tungviktare klättrade, några verkstadsjättar undantagna. SKF:s vinst visade sig vara sämre än väntat och aktien föll med 4,8 procent. Även Sandvik och Alfa Laval följde med, ned 1,7 respektive 1,5 procent.

Hennes & Mauritz klättrade med 0,7 procent sedan klädjätten redovisat försäljningssiffror för september, som låg i linje med förväntningarna.

Getinge släppte sin delårsrapport som till största delen redan var känd sedan medicinteknikbolaget vinstvarnat i förra veckan. Aktien steg 1,5 procent.

Den svenska kronan stärktes mot euron. Räntorna steg något. En dollar kostade 6,50 kronor (6,48) och en euro 8,77 kronor (8,80). Tvåårsräntan ligger på 1,08 procent (1,07) och tioårsräntan på 2,51 procent (2,48). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?