Annons

USA-börser: Stängt på plus<br />

De ledande amerikanska aktieindexen öppnade måndagen i rött, men förhoppningar om en stundande höjning av skuldtaket stärkte sentimentet och gav en stängning i positivt territorium.
Foto:Jin Lee

Dow Jones Industrial Average stängde 0,4 procent högre till indexnivån 15.300. Det bredare S&P 500 steg lika mycket till 1.710, medan Nasdaq Composite stärktes 0,6 procent till 3.815.

Omsättningen uppgick till drygt 500 miljoner aktier på New York-börsen och knappt 1,5 miljarder aktier på Nasdaq.

"Marknaden är väldigt nervös över vad som pågår i Washington och får handskas med hopp och rädsla. Vi letar efter tecken på framsteg, som alla andra gör, i bristen på information", sade Paul Mangus, chefaktiestrateg på Wells Fargo, till Marketwatch.

Positiva indikationer gavs bland annat i uttalanden från president Barack Obama och senatens majoritetsledare Harry Reid. Det möte mellan presidenten och kongressledarna som var planerat klockan 21.00 ställdes dock in för att ge senaten mer tid att jobba på lösningar för att höja skuldtaket och öppna den statliga verksamheten.

Vitvarutillverkaren Whirlpool, konkurrent till Electrolux, backade 6,5 procent. I en rapport från analysfirman Cleveland Research konstaterades att efterfrågan på vitvaror minskade föregående månad, enligt Bloomberg News.

Netflix, konkurrent till bland annat MTG:s Viaplay, steg 7,8 procent. Enligt källor med insikt i bolagets verksamhet för det samtal med en rad amerikanska kabel-tv-leverantörer för att inkludera sin tjänst i deras digitalboxar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?