ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Räntor och valutor: Kronan tappar

De svenska marknadsräntorna sjunker några punkter i de kortare löptiderna, samtidigt som kronan tappar både mot dollarn och mot euron, efter att SCB rapporterat industristatistik som var betydligt sämre än vad analytikerna hade räknat med. Även KPI-statistik bidrog till rörelserna.

Cirka 15 minuter efter publiceringarna hade kronan försvagats med 4 öre mot dollarn till 6,50, jämfört med strax innan publiceringen. Mot euron försvagades kronan med 5 öre till 8,78.

Räntan på den tvååriga statsobligationen hade under samma tidsperiod sjunkit 3 punkter, medan tioåringen var oförändrad. Den svenska industriproduktionen sjönk med 2,3 procent i augusti jämfört med juli, vilket kan jämföras med förväntningar om en uppgång om 0,4 procent, enligt SME Direkts enkät. I årstakt sjönk produktionen med 6,9 procent (väntat -4,4).

Samtidigt rapporterades KPI i september ha stigit med endast 0,4 procent i september jämfört med augusti, vilket var under förväntningarna som låg på +0,6 procent. Inflationstakten blev 0,1 procent, medan förväntningarna låg på +0,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer