ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Meda: Credit Suisse sänker till neutral

Credit Suisse sänker rekommendationen på läkemedelsbolaget Meda till neutral från tidigare outperform. Riktkursen reduceras från 91 till 80 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev på torsdagen.

Estimaten för vinst per aktie sänks med 8 procent för 2013, med 7 procent för 2014 och med 10 procent för 2015. Detta sker för att reflektera ökade investeringar i organisk tillväxt från Dymista, OTC och tillväxtmarknader.

"Vi tror att avkastningen på dessa investeringar inte kommer att synliggöras förrän före mitten av 2014. Vi tror också att Meda behöver investera mer än vad bolaget hittills gjort", skriver banken.

"Med en ny vd vid rodret går Meda från förvärvsledd tillväxt till en skördeperiod med organisk tillväxt med fokus på nya lanseringar (Dymista)", skriver Credit Suisse.

Aktien handlas till p/e-talet 15,3 räknat på nästa års förväntade vinst jämfört med sektorsnittet som är 15,9, enligt Credit Suisse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer