1515
Annons

Europabörser: Återhämtar sig<br />

Europabörserna noterar breda uppgångar på torsdag förmiddag, efter tre dagar med nedgång. Stoxx Europe 600-index noterade under gårdagen sin lägsta nivå sedan den 5 september.

Optimismen har ökat något kring att nå en politisk överenskommelse om en höjningen av det skuldtaket i USA. Nedstängningen av de amerikanska myndigheternas verksamhet går nu in på sin tionde dag.

Republikanerna och demokraterna uppges kunna närma sig en kortsiktig kortsiktig överenskommelse för att undvika en betalningsinställelse. Skuldtaket väntas nås den 17 oktober. Ett misslyckande att höja skuldtaket kan tekniskt innebära en default för USA, vilket kan leda till en ny recession.

Uppgångarna är breda och omfattar de flesta bolag och branscher. Banker utmärker sig generellt positivt.

Credit Agricole ökar 3,1 procent och Societe Generale stiger 3,7 procent medan Axa klättrar 3,8 procent i Paris. Alcatel-Lucent går också bra med en uppgång på 3,9 procent.

I Frankfurt är det Commerzbank som leder uppgången med ett avancemang på 4,8 procent.

I London gick spelbolaget Ladbrokes starkt med en uppgång på 4,6 procent. Banker går bra även här med en uppgång på 2,8 procent för Royal Bank of Scotland.

BAE Systems uppgav att utvecklingen mellan 1 juli och 9 oktober har varit i linje med bolagets förväntningar. Bolaget spår att den underliggande vinsten per aktie ökar med ett tvåsiffrigt procenttal 2013. Aktien steg 1,5 procent.

Bank of England släpper sitt penningpolitiska beslut i eftermiddag klockan 13.00. Analytikerna väntar sig att centralbanken lämnar styrräntan och nivån på obligationsköpen oförändrade. Styrräntan ligger på 0,50 procent och tillgångsköpen uppgår till 375 miljarder pund.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?