Annons

Råvaror: Amerikansk oro sinkade priserna<br />

Råvarupriserna föll på bred front under tisdagen. Handeln var slagig och påverkades till stor del av tolkningar kring hur budgetdödläget i USA påverkar efterfrågan på energi och metaller.

Vid golvhandelns stängning i New York, klockan 20.30, var WTI-oljan 0,31 dollar lägre till 102,02 dollar per fat, medan Brent noterades 0,52 dollar ned till 107,85 dollar per fat.

Den amerikanska kongressens misslyckande i att nå en budgetuppgörelse ledde på tisdagen till att viss statlig verksamhet stängdes ner. Marknaden tog beskedet med ro, men oron kring att ekonomin kan slå i skuldtaket senare i månaden fortsatte att oroa.

"Oljan rör sig lägre på grund av rädsla för att budgetmisslyckandet kommer att påverka ekonomin och efterfrågan i konsumentledet", sade Jason Schenker, chef på Prestige Economics i Austin, till Bloomberg News.

Klockan 22.30 väntas API-data över de amerikanska oljelagren, inför onsdagens officiella lagerrapport.

"Vi skulle inte bli förvånade om rapporten kommer in i likhet med förra veckans siffror; högre råoljelager och tecken på vikande efterfrågan", sade Tariq Zahir, manager på Tyche Capital Advisors, till Marketwatch.

På London Metal Exchange stängde kopparns tremånaderstermin 103 dollar lägre till 7.199 dollar per ton, medan zink var ner 40 dollar till 1.878 dollar per ton.

Enligt Bill O'Neill, partner på Logic Advisors i New Jersey, tyngdes industrimetallerna av en generell försäljning på grund av oro för att budgetdödläget i Washington ska påverka USA:s ekonomiska tillväxt och hindra en global återhämtning inom tillverkning.

På ädelmetallmarknaden var guldet drygt 39 dollar lägre till cirka 1.290 dollar per uns, medan silvret backade cirka 0,55 dollar till 21,15 dollar per uns.

Noteringar klockan 20.30:
Råolja (pris/fat):

WTI, första termin -0:31 USD 102:02
Brent, första termin -0:52 USD 107:85
Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)
Koppar -103 USD 7.199
Zink -40 USD 1.878
Aluminium -18 USD 1.827
Nickel -205 USD 13.750
Bly -52 USD 2.065
Tenn -300 USD 23.050
Ädelmetaller (pris/uns, spot)

Guld -39:35 USD 1.289:59
Silver -0:5510 USD 21:15


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?