Annons

Europabörser: <br />Återhämtning på bred front<br />

De europeiska börserna återhämtade sig på bred front på tisdagen, efter måndagens budgetbetingade nedgångar. Bolagsspecifikt steg Telecom Italia efter en upprepad köprekommendation, medan Unilever backade efter sänkta tillväxtprognoser.

Strax före klockan 17.30 var Euro Stoxx 50 upp 1,3 procent, medan Bloomberg Europe 500 noterades 0,8 procent högre.

På statistikfronten sjönk Euroområdets inköpschefsindex för industrin till 51,1 i september, från 51,4 föregående månad, vilket var i linje med analytikernas förväntningar.

Data från Eurostat visade samtidigt att arbetslösheten i euroområdet uppgick till 12,0 procent i augusti, något under Bloomberg News analytikerprognos på 12,1 procent och oförändrad jämfört med föregående månad.

Det italienska telekombolaget Telecom Italia fick sin köprekommendation upprepad av Goldman Sachs och aktien stärktes 4,8 procent på börsen i Milano.

Konsumentproduktbolaget Unilever backade 3,5 procent i London, sedan det meddelat att det ser avtagande tillväxt på flera tillväxtmarknader under det tredje kvartalet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?