Annons

USA-börser: Glatt humör inför rapportsäsongen<br />

USA-börserna var i fortsatt positivt territorium med ungefär en timme kvar av handelsdagen på onsdagen, men hade sjunkit något från tidigare nivåer. Alcoas kvartalsrapport, som inkom efter tisdagens stängning, hjälpte till att stärka humöret inför kommande rapportsäsong.

Dow Jones Industrial Average var strax före 21.00 upp 0,3 procent till indexnivån 13.365, medan det bredare S&P 500 höjdes 0,1 procent till 1.459. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,4 procent till 3.103.

Optimismen inför den stundande rapportsäsongen har ökat sedan Alcoa på tisdagskvällen redovisat en försäljning som var över analytikernas förväntningar.

Aluminiumproducenten redovisade en omsättning på 5,9 miljarder för det fjärde kvartalet. Förväntningarna var här på 5,6 miljarder. Vidare spådde bolaget att efterfrågan på råvaran kommer att stiga med 7 procent under året.

Trots rapporten gick Alcoas aktie relativt svagt, vid 21.00 var aktien ned 0,4 procent.

Ledde uppgångarna i Dow Jones Industrial Average gjorde flygplanstillverkaren Boeing, vars aktie steg cirka 3 procent. Även datortillverkaren Hewlett Packards aktie gick starkt och steg 2,0 procent.

Bank of America var ned klart mest i indexet med en nedgång på 4,6 procent, och fortsatte därmed veckans svaga trend. Credit Suisse sänkte rekommendationen för aktien till neutral, från tidigare outperform.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?