Annons

Stockholmsbörsen: Svag nedgång väntas<br />

Terminerna för de ledande europeiska handelsplatserna noterades något lägre på tisdagsmorgonen. Efter stängning i USA i kväll inleder Alcoa rapportsäsongen.

"Marknader har verkat något nervösa inför den amerikanska rapportsäsongen som inleds senare i dag", konstaterar Nomura i ett morgonbrev till europeiska kunder.

Vid klockan 8.40 var terminerna för FTSE 100, CAC40, DAX samt Euro Stoxx 50 samtliga mellan 0,2 och 0,4 procent ned.

Telia Soneras vice vd, Tero Kivisaari, är delgiven misstanke om mutbrott i Uzbekistanhärvan, enligt SvD Näringsliv. Bolagets tre högsta chefer, ordförande Anders Narvinger, vd Lars Nyberg och nu även vice vd:n är således indragna i den kris som skakar bolaget, påpekade tidningen.

Lucara har hittat två ytterligare sällsynta så kallade blå diamanter i sin botswanska Karowe-gruva. Den större stenen av de två har en vikt om 4,77 carat medan den mindre väger 0,2 carat. Nyligen sålde Lucara en så kallad blå diamant om 9,46 carat för drygt 4,5 miljoner dollar.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Sobis läkemedel Kineret för behandling av barn och vuxna med systemisk inflammatorisk sjukdom med neonatal debut (Nomid).

Fingerprint Cards har öppnat sitt första sälj- och supportkontor i Seoul, med syfte att expandera verksamheten i Sydkorea samt att bistå med support till kundbasen i landet.

Morgan Stanley har höjt rekommendationen för Teliasonera till jämvikt, från tidigare undervikt. Barclays har inlett bevakning av Black Pearl med rekommendationen jämvikt och riktkursen 4 kanadadollar (kring 26:30 kronor).

På makrofronten bjuder Eurostat på detaljhandelsdata samt arbetslöshet i november och även konjunkturbarometrar för december. Från euroområdeshåll publicerar vidare det tyska näringsdepartementet en rapport över orderingången till den tyska tillverkningsindustrin i november. Från svenskt håll står protokollet från Riksbankens decembermöte i fokus.

USA-terminerna noterades 0,2 till 0,3 procent ned på tisdagsmorgonen. Efter tisdagens amerikanska stängning väntas Alcoa på sedvanligt manér inleda rapportsäsongen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?