Annons

USA-börser: Nedgång <br />i väntan på rapporterna<br />

De amerikanska börserna försvagades något på måndagen efter den positiva inledningen på 2013, där investerare inväntade rapportperiodens inledning på tisdagen.

Dow Jones Industrial Average var vid 18-tiden ned 0,6 procent till indexnivån 13.356, medan det bredare S&P 500 sjönk lika mycket till 1.458. Nasdaq Composite tappade 0,4 procent till 3.090.

Med hotet om det så kallade fiskala stupet delvis avvärjt kan marknaden fokusera på bolagens kvartalsresultat.

"Vi har haft så många distraktionsmoment över de senaste rapportperioderna. Olyckligtvis tror jag inte att rapporterna kommer överraska positivt", sade Randy Frederick, chef för derivathandel på Charles Schwab, till Marketwatch.

Aluminiumproducenten Alcoas rapport inleder traditionsenligt rapportperioden på tisdagen, och analytiker har, enligt en snittprognos från Factset, sänkt förväntningarna på bolagets vinst med 12 procent sedan slutet av september.

Alcoa noterades på måndagen 1,1 procent lägre.

På Dow Jones noterade alla sektorer nedgångar, där olje- och gasbolagen föll mest med en nedgång på 1,2 procent. Chevron och Exxon tappade 1,1 respektive 1,4 procent.

Illumina föll 5,7 procent, efter att tyska Roche Holdings styrelseordförande Franz Humer sagt att ett eventuellt förvärv av det amerikanska genetikbolaget är uteslutet.

Apple tappade 0,6 procent, efter att Barclays sänkt riktkursen på teknikbolagets aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?