Annons

USA-börser: Läkemedel i topp<br />

USA-börserna rörde sig svagt uppåt på fredagen. I fokus stod bland annat den amerikanska jobbrapporten för december, som i stort inkom i linje med analytikernas förväntningar.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 upp 0,2 procent på 13.421, medan det bredare S&P 500 ökade 0,4 procent till 1.465. Nasdaq Composite noterades 0,1 procent högre på 3.104.

Omsättningen var 220 miljoner aktier på NYSE och 750 miljoner på Nasdaq.

Sektorsmässigt inom Dow Jones gick råvaror och läkemedel starkast, medan teknologi var enda sektor på minus.

Johnson & Johnson gav stöd med en uppgång på 1,2 procent, på uppgifter om att bolaget skulle vara intresserat av den riskkapitalbolagsägda kontaktlinsjätten Bausch & Lomb. Prislappen anges av källor till minst 10 miljarder dollar.

Fredagens amerikanska jobbrapport visade att arbetslösheten i landet uppgick till 7,8 procent i december. Arbetslösheten var därmed oförändrad jämfört med den reviderade nivån för november, vilket också väntades av genomsnittet av de prognoser analytiker angivit i Bloomberg News enkät.

"Arbetsmarknaden är inte speciellt stark, men den återhämtar sig och det kommer fortsätta att ta tid", konstaterade Greg Woodard, aktiestrateg vid Manning & Napier, till Bloomberg News.

I övrigt på den amerikanska statistikfronten gladde det sammanvägda ISM-indexet för den amerikanska tjänstesektorn, som oväntat steg i december.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?