1515
Annons

Europabörser: Glädje över jobben<br />

De ledande europeiska handelplatserna noterade överlag stigande kurser på fredagen, stärkta bland annat av amerikansk statistik över ökad sysselsättning och förbättrat sentiment i tjänstesektorn.

"Siffrorna är inte bra nog för att marknaden verkligen ska vilja rusa på dem, men man har accepterat dem som ganska bra", sade David Buk, marknadsstrateg vid Cantor Index i London, till Bloomberg News med avseende på fredagens amerikanska statistikskörd.

På den europeiska statistikfronten visade siffror att euroområdets inköpschefsindex för tjänstesektorn steg i december, till en indexnivå i linje med den som väntades av analytikerna i Bloomberg News prognosenkät.

Euro Stoxx stängde upp 0,3 procent medan det bredare Bloomberg Europe 500 hade klättrat 0,4 procent.

Främsta sektor i det breda indexet var telekombolagen som var upp 0,8 procent, medan råvarubolag gick svagast med genomsnittliga nedgångar på 0,3 procent.

Brittiska silverproducenten Fresnillo sjönk 4,2 procent, i spåren av UBS plockat bort sin köprekommendation för aktien. Aktien tyngdes också av att spotpriset på silver under dagen sjunkit till sin lägsta notering sedan augusti.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?