Annons

USA-börser: Öppning nedåt väntas<br />

Terminerna för de ledande amerikanska indexen noterades svagt ned inför onsdagens öppning. På makrofronten sjönk amerikansk BNP oväntat under fjärde kvartalet. På bolagsfronten har rapporter från Boeing och Amazon medfört kursstegring i amerikansk förhandel.

Kring klockan 15.15 var marsterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 samt motsvarigheten för tekniktunga Nasdaq Composite samtliga ned mellan 0,1 och 0,2 procent.

På rapportfronten tickade Boeing 1,1 procent uppåt i onsdagens amerikanska förhandel sedan det redovisat ett kvartalsresultat som var starkare än väntat. Flygtillverkaren meddelade även att det inte antar någon betydande negativ resultatspåverkan av beslutet om flygförbud för den problemfyllda modellen 787 Dreamliner.

Näthandelsbolaget Amazon.com lyfte nära 9 procent i förhandeln efter bolagen överraskade marknaden positivt på tisdagskvällen med ett oväntat starkt rörelseresultat.

På makrofronten minskade USA:s BNP med 0,1 procent i beräknad årstakt under fjärde kvartalet. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades sig 1,1 procent ökning.

Bakom den oväntade BNP-nedgången låg framför allt en kraftig minskning av försvarsutgifterna, som sjönk mer än de gjort på över 40 år. Dessutom minskade lagren medan hushållens konsumtion tog bättre fart.

Inför fredagens officiella sysselsättningsrapport visade statistik från ADP Employer Services att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 192.000 personer. Enligt Bloomberg News väntades statistiken visa en sysselsättningsökning med 165.000 personer.

Klockan 20.15 svensk tid kommer Federal Reserves räntebesked efter avslutat FOMC-möte.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper 2 punkter upp till 2,01 procent.

På valutamarknaden har euron stärkts klart över 1,35-strecket gentemot dollarn.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?