Annons

Europabörser: <br />USA-siffror tyngde<br />

De större europeiska handelsplatserna sjönk under onsdagens handel, och stängde kring dagens lägsta noteringar. Svaga BNP-siffror från USA satte press på kurserna.

Euro Stoxx och det bredare Bloomberg Europe 500 var båda ned 0,6 procent vid stängning.

Bland sektorerna inom Euro Stoxx gick finans svagt, när bland andra italienska Unicredit och franska BNP Paribas backade 3,7 respektive 2,2 procent.

"Vi noterar besvikelsen med de amerikanska BNP-siffrorna, som var en överraskning för marknaden", sa Victoria Clarke, ekonom vid Investec Secutiries, till Marketwatch med anledning av onsdagens börsutveckling.

Bland förlorarna hittades det italienska oljeservicebolaget Saipem, som på tisdagskvällen sänkt sin ebit-prognos för 2013. Aktien backade 34 procent, och drog med sig flera konkurrenter, såsom franska Technip och brittiska Petrofac som föll 7,1 respektive 7,0 procent.

Det schweiziska läkemedelsbolaget Roche backade 1,6 procent efter onsdagsmorgonens bokslut. I rapporten lyckades inte nettoresultatet leva upp till förväntningarna, samtidigt som utdelningen föreslogs på en lägre nivå än genomsnittet av förhandsförväntningarna i Bloomberg News analytikerenkät.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?