Annons

Asienbörser: Finanssektorn <br />lyfter Tokyobörsen<br />

Indexrörelserna var mestadels positiva i Asien på tisdagen. Japanbörserna fortsatte den senaste tidens kursrörelse uppåt med stöd av finanssektorn.

Det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, steg kring en procent med konsumentrelaterat i toppen. De koreanska exportörerna Samsung och Kia Motors, som på senare tid tyngts av en starkare won mot yen, rekylerade upp kring 3 respektive 5 procent på tisdagen.

Även börserna i Japan noterades högre med stöd av finansinstitut efter medieuppgifter om att bolag inom sektorn kommer att redovisa vinster. Mitsubishi UFJ Financial Group avancerade runt 4 procent i spåren av uppgifterna.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50   1,00%


Nikkei 225   0,40%


Hongkong Hang Seng   -0,10%
Kinas Shanghai Comp   0,10%
Kinas Shenzhen Comp   0,90%


Taiwan Taiex   1,10%
Sydkorea Kospi   0,80%
Indien BSE Sensex 30   0,30%
Singapore Straits   -0,10%
Australia S&P/ASX200   1,10%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?