1515
Annons

Direktörerna och politikerna <br />som får medalj av kungen

Den 7 februari blir det till att plocka fram finkläderna för en lång rad direktörer och politiker. Då ska de nämligen belönas med medalj av kungen.
Foto:Erik Mårtensson / SCANPIX

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Norge och Danmark ger Ukraina artilleripjäser

Norge, Danmark och Tyskland ska köpa in 16 artilleripjäser från den slovakiska försvarsindustrin, och därefter donera dem direkt till Ukraina, rapporterar flera medier.

Artillerisystemet av typen Zuzana-2 ska levereras till landet under nästa år, till en sammanlagd kostnad av 92 miljoner euro (motsvarande 1 miljard kronor), enligt Tysklands regering, rapporterar AP som hänvisar till tyska ARD.

”De är i stort behov av det i sin försvarskamp mot Ryssland”, säger Norges försvarsminister Bjørn Arild Gram till norska TV2.

”Fördelen är att det blir nya moderna pjäser, och vi har behov av att köpa mer från försvarsindustrin, helt enkelt därför att vi själva har mindre på lager som vi kan skänka”, säger Arild Gram.

De tre länderna delar jämnt på kostnaden.

Ukraina har länge efterlyst ytterligare artillerisystem i kriget mot Ryssland, som i stor utsträckning använder artilleribeskjutning i sin krigföring.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera