Annons

USA-börser: Öppning <br />uppåt väntas<br />

Terminerna för de ledande amerikanska indexen noterades svagt upp inför fredagens amerikanska handelssession. S&P 500 ser därmed ut att utöka uppgången från femårshögsta, konstaterade Bloomberg News.

"Vi öppnar inte champagneflaskorna än, men ekonomin är i bättre skick och vi är klart högre än förra årets lägstanivåer. Att vinsterna är lite bättre än under de två senaste kvartalen är en reflektion av detta", sa Andreas Nigg, strategichef på Vontobel i Zürich, till Bloomberg News.

Kring klockan 15 var marsterminerna för Dow Jones och det bredare S&P 500 samt motsvarigheten för tekniktunga Nasdaq Composite samtliga upp mellan 0,2 och 0,4 procent.

På rapportfronten har Procter & Gamble, Kimberly-Clark och Honeywell samtliga rapporterat inför fredagens öppning och var upp 2,1, 1,4 samt 0,1 procent i amerikansk förhandel

Sent på torsdagen redovisade Microsoft samt AT&T resultat och bolagens aktier var 0,7 procent lägre respektive 0,6 procent högre i fredagens förhandel.

Vidare har Starbucks rapporterat och kaffebolaget avancerade kring 4 procent i förhandeln.

På makrofronten inkom det tyska IFO-indexet för januari låg klart över förväntningarna i Bloomberg News enkät, 104,2 mot 103,0 (från 102,4 i december), dock viskades det i förväg på marknaden om ett starkt utfall bland annat i spåren av ett starkt utfall i tyskt inköpschefsindex tidigare i veckan. Euron har stärkts klart över 1,34-strecket gentemot dollarn.

I eftermiddag, klockan 16.00, inkommer statistik över försäljningen av nya bostäder i USA i december, som väntas ha ökat 2,1 procent enligt Bloomberg News prognosenkät.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper 6 punkter upp till 1,91 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?