Annons

USA-börserna tyngs av budgetoro<br />

De ledande amerikanska indexen var på blandade nivåer med ungefär en timme kvar av handelsdagen på tisdagen, där storbolagsindexet gick starkast. Tekniksektorn gick svagt med både Apple och Facebook på nedsidan, vilket gjorde att Nasdaq Composite tappade mark.

I fokus på makrofronten var det amerikanska skuldtaket där oron tilltagit efter Barack Obamas uttalanden på måndagskvällen.

Dow Jones Industrial Average var strax före 21.00 upp 0,1 procent på indexnivån 13.515, medan tekniktunga Nasdaq Composite hade tappat 0,3 procent till 3.106. Det bredare S&P 500 var oförändrat på 1.470.

På bolagsfronten sjönk Apple 3,1 procent och var kring de lägsta nivåerna på närmare ett år. Japansk media rapporterade att order till underleverantörerna sjunkit med ungefär 50 procent som en följd av lägre försäljning av Iphone 5 än väntat.

Facebook tappade 2,6 procent efter att företaget lanserat en form av sökmotor med namnet "Graphsearch". Sökmotorn är i princip en förbättrad sökfunktion på det sociala nätverket, med fokus på personsökningar.

I toppen av storbolagsindexet var JP Morgan som klättrade 1,0 procent. Bolaget kvartalsrapporter på onsdagen. Även cykliska Caterpillar gick starkt och steg 0,9 procent.

Hewlett Packard och telekombolagen Verizon och AT&T återfanns längst ned i indexet med nedgångar på över 1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?