Annons

Kontant-Sverige oroas av konkurs

Flera av det konkursade Panaxias kunder är oroliga för vad som ska ske med de kontanter som före konkursen fanns i Panaxias uppräkningscentral. De fruktar, enligt uppgifter till di.se, att Panaxia inte har hållit isär kundernas pengar från sina egna konton utan har använt dem för att täcka egna skulder.
Foto:Riksbanken

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från RedTokenAnnons

RedToken Global skapar framtidens globala banksäkrade id

Mikael Bramstedt, grundare av RedToken.
Mikael Bramstedt, grundare av RedToken.

Deras innovation är alla AI-systems våta dröm och ger ett strukturerat, legaliserat och säkerhetsklassat inflöde av data i en hisnande hastighet. Den är samtidigt stordatorns renässans som leder fram till morgondagens superdatorer och till ett globalt ”banksäkrat” id, omöjligt att dekryptera och med unika metoder för att återställa och spåra stulna identiteter. Så beskriver it-entreprenören Mikael Bramstedt sin nya bolagsskapelse.

RedToken är världsunika med att återställa digitala nycklar för digitala tillgångar och att skapa ett generiskt index med en hastighet på långt över 100 000 transaktioner i sekunden. 

– Vi utgår ifrån alla varianter av digitala tillgångar och indexerar, alltså stämplar upp, dessa i en central blockkedja eller databaser med full bankklassad integrationssäkerhet. Det kan handla om en bank som vill ha automatisk clearing av värdepapper eller industriföretag som vill spåra komponenter och lagra data banksäkert, förklarar Mikael Bramstedt. 

Innovationen är anpassad för IBM:s stordatorer och skalbara till IBM:s superdatorer, som används för nära 97 procent av världens transaktioner inom bank, finans, reseindustrin och hos kreditkortsutgivare. Den fungerar givetvis även i många industriprocesser. 

– Innovationen fungerar utmärkt i en icke IBM-miljö, men har sin naturliga hemvist i IBM-miljö i och med vårt historiskt nära samarbete med dem, säger Mikael Bramstedt. 

RedToken integreras med högsta datasäkerhet för att skydda regulatoriska data ända in till säkerhetsklassade zoner. Data kan då revideras av tredje part, som Finansinspektionen eller annan övervakande aktör. Denna AI-data kan då skiljas från oreglerade data i decentraliserade blockkedjor, där hela syftet är att kryptonycklar inte ska kunna återskapas för att tillgångsägarna ska kunna förbli anonyma. 

– Borttagna nycklar och id har skapat enorma förluster och stora bedrägerihärvor den senaste tiden. Lösningar som skyddar privatpersoners eller företags fysiska tillgångars övergång till digitala tillgångar är av högsta prioritet. Behovet är enormt och en förutsättning i alla typer av industrier som är på väg in i den digitala världen, säger Mikael Bramstedt. 

RedToken stämplar upp transaktioner med RedToken ”Bankable Secure ID”. Det fungerar enkelt förklarat som ett bank-id, med hashtag i stället för personnummer som id-metod. Detta id följer med tillgången i en obruten och spårbar kedja hela vägen till en ”Governance Wallet” i IBM:s stordatorer eller icke-IBM-datorer in till ”bankable zone”. 

– Med nästa generations lösning i IBM:s nya superdator sker uppdatering och indexering 30 gånger snabbare och med 30 gånger förbättrad hårdvarukryptering. Det går inte att dekryptera RedToken ”Bankable Secure ID” eller RedTokens ”Governance Wallet”. Lösningen kan dessutom ersätta tusentals servrar som gör av med enorma mängder energi för att prestera samma resultat. RedToken och nästa generations molntjänster i kombination med framtidens superdator kommer att kunna göra långt över en miljon transaktioner i sekunden, med ”climate carbon footprint zero” klimatavtryck. Det här kommer att skapa en revolution. Vi pratar grön it på riktigt, säger Mikael Bramstedt.

AI-system bygger på datasäkerhetsklassat och rätt datainnehåll. Detta tar RedToken fasta på.

– Vi har skapat ett drivmedel som får bilen i rullning. Strukturerat inflöde av data med integration mot AI-system, affärssystem och stordatorer möjliggörs genom den här ultrasnabba lösningen. Att plocka bort helt sina stordatorer där pris, prestanda och säkerhet många gånger är överlägset är inte rätt väg att gå. I nästa superdator från IBM kommer RedToken att testa för att utveckla ett globalt bankid direkt i operativsystemet från start. Det är ganska fräckt tycker jag, säger Mikael Bramstedt.

Läs mer om RedToken Global här.  

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RedToken och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera