Hoppa till innehållet

Annons

Proffsen: Riksbanken
flaggar för sänkning

Det blir ingen räntesänkning redan nu, men Riksbanken skickar en signal om lättare penningpolitik framöver. Den bedömningen gör proffsen. Men osäkerheten har ökat.
Foto:Petter Cohen

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från FerraPodAnnons

Hoten mot säkerheten ökar– så skyddar FerraPod dina tillgångar

Industrispionage, terrorism och stölder är allvarliga hot som inte alltid tas på tillräckligt stort ansvar. FerraPod är ett unikt skalskydd i form av galler som byggs i moduler och som uppfyller extremt höga säkerhetskrav och passar i alla typer av miljöer.

Kan vi i Sverige skryta med att vi generellt sett har ett fullgott skydd när det gäller infrastrukturen inom samhällskritiska sektorer som transport, energi, vatten och läkemedel? Har alla viktiga industrier och myndigheter säkerställt att inga obehöriga kan komma åt deras fysiska installationer, servrar och lokaler? Svaret på de frågorna är nej. Industrispionage, terrorism och rena stölder är allvarliga och konkreta hot som tyvärr inte tas på tillräckligt stort allvar.

Man pratar ofta om risken för dataintrång, men den fysiska säkerheten är minst lika viktig. Det finns områden där driftstopp bara inte får förekomma, och ännu värre – om personer med onda avsikter till exempel kommer åt digital infrastruktur, energi- eller vattenanläggningar i någon av våra stora städer – då kan de ställa till med väldigt stora problem i samhället, säger Karolina Butler, CEO och grundare av företaget Crowbar som under varumärket FerraPod tillverkar och säljer ett av marknadens säkraste skalskydd.

Ett jättestort mekano

FerraPod är en gallerkonstruktion som kan anta precis den form kunden önskar. Gallersystemet är certifierat enligt SS EN 1627-30 Resistance Class 4 och SSF 012 klass 4 mot inbrott (motsvarar skyddsklass 3) och kan utformas som containerbur, gallerbur, gallervägg, gallerdörr (enkla eller dubbla) samt ventil- och fönstergaller. 

Själva gallret uppfyller marknadens högsta krav på säkerhet, oavsett om det gäller att skydda personuppgifter eller något annat från tillträde, fysisk stöld eller inbrott. Lösningen går att bygga nästan hur och var som helst – det är ett stort mekano – och vi gör det utan att störa befintlig verksamhet eller drift, berättar Jarmo Sääf, COO och grundare av bolaget och den som har uppfunnit det unika FerraPodsystemet.

Nytt EU-direktiv ställer högre krav på samhällskritisk infrastruktur

Jarmo och Karolina håller med om att Sverige ”har ett jobb att göra”. 

Detta har varit ett icke-prioriterat område, men kraven ökar och medvetandet om hur viktig den fysiska säkerheten är blir större och större, säger de unisont.

En av anledningarna till detta är EU-direktiven CER och Nis2 som stipulerar på vilket sätt alla medlemsländer innan september 2024 ska se till att alla företag, privata såväl som offentliga, inom väsentliga och viktiga sektorer som offentlig förvaltning, energi, transport, vatten och läkemedel med flera, är skyddade mot dataintrång, sabotage och inbrott.

Ett av FerraPods kundsegment – fysiska datahallar – har redan idag kommit långt i sitt säkerhetstänkande.

De har ofta kommit en bra bit på väg. I Colocation-hallar, hallar där olika företag hyr in sig, är det förstås viktigt att hålla de olika användarna åtskilda och undvika risken för olovliga intrång, berättar Jarmo.

Kundproblem blev starten för FerraPod

En annan stor kundgrupp är byggbranschen, där man ofta har behov av en lösning med hög säkerhet för att undvika stölder av maskiner och utrustning som gör att byggen står stilla, med förseningar, högre kostnader och risk för viten som följd.

Hur föddes idén till FerraPod?

En våra kunder, Datacentret Stack Emea (Tidigare DigiPlex), sökte efter en leverantör som kunde garantera en produkt i Skyddsklass 3 utan heta arbeten för att undvika driftstörningar, och skalskydda kunders dataservrar. När företaget inte hittade någon på marknaden som levde upp till deras krav och förväntningar vände de sig till mig och där och då föddes den innovativa konstruktionen med modul-lösning, berättar Jarmo Sääf.

 – En helt lysande idé. Som ett stort mekano där vi kan transportera in materialet bit för bit, och bygga ihop det helt utan heta arbeten eller driftstörningar, säger Niclas Nyström, Customer Service Director på Stack Emea.

Om FerraPod

FerraPod är ett unikt, säkerhetsklassat skalskydd i form av ett flexibelt gallerssystem som byggs i moduler och kan anta de former som önskas och vid behov demonteras och återbyggas. Gallersystemet är certifierat enligt SS EN 1627-30 Resistance Class 4 och SSF 012 klass 4 mot inbrott, vilket motsvarar skyddsklass 3. 

Mer informations på www.ferrapod.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FerraPod och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera