ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Akelius plockar ut 900 miljoner

  • Foto: Cicci Jonson

För tre år sedan plockade Roger Akelius 1 miljard ur Akelius fastigheter. Nu gör han ett nytt svindlande uttag. Dagens industri rapporterar att finansmannen håvar in 900 miljoner - som går till skatteparadiset Cypern. 

Roger Akelius har på bara drygt tio år byggt upp ett fastighetsimperium med en nettoförmögenhet på nästan 9 miljarder kronor. Akelius Fastigheter äger i nuläget omkring 35.000 lägenheter i Sverige och Tyskland, skriver Di.

Det är svårt att hitta andra bolag i Sverige som kan mäta sig med Akelius tillväxttakt. Men det är inte det enda området där Roger Akelius står ut. Finansmannen tillhör också Sverigetoppen i att plocka ut utdelningar.

För tre år sedan håvade Roger Akelius in 1 miljard. Nu fyller han på plånboken igen, rapporterar Di. Denna gång uppgår utdelningen till 900 miljoner kronor.
"Inte en enda krona av denna utdelning går till konsumtion", säger Roger Akelius till tidningen.

Utdelningen, som är i rekordklass bland onoterade företag i Sverige, hamnar i Roger Akelius bolag Akelius Apartment Ltd i skatteparadiset Cypern.
Till Dagens industri säger Roger Akelius att miljonerna ska användas till fastighetsköp i de för bolaget nya marknaderna England och Kanada.

Tyck till