1515

USA-börserna: Apple räddade dagen<br />

USA-börserna vände uppåt mot slutet av handelsdagen på tisdagen, och de ledande indexen stängde blandat. Uppgångarna leddes bland annat av Apple som väntas presentera Iphone 5 under nästa vecka samtidigt som indexen tyngdes av ISM-data.

"Den enda orsaken jag kan se finnas bakom vändningen var att Apple nådde nya höjder och drog med alla andra" sade Peter Boockvar, aktiestrateg vid Miller Tabak till Marketwatch.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 0,4 procent till 13.036, medan det bredare S&P 500 tappade 0,1 procent till 1.405. Nasdaq Composite var upp 0,3 procent till 3.075. Omsättningen uppgick till 590 miljoner aktier på New York Stock Exchange och till 1,5 miljarder aktier på Nasdaq.

Främsta sektor i det breda indexet var telekombolagen som noterades upp 0,8 procent. I botten var råvarubolagen som backade 1,8 procent.

Tisdagens inledande nedgångar föregicks av att amerikanskt inköpschefsindex inkommit sämre än väntat. ISM landade på 49,6 i augusti, ned från 49,8 föregående månad. Analytiker hade spått att index skulle ha stigit till 50,0, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Bland övrig statistik från USA visade bygginvesteringar för juli på den största nedgången på 12 månader. Bygginvesteringarna sjönk 0,9 procent jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med att bygginvesteringarna skulle ha stigit med 0,4 procent.

I blickfånget från europeiskt håll är torsdagens räntebesked från ECB. Enligt uppgifter från måndagskvällen ska ECB-chefen Mario Draghi ha sagt i Europaparlamentet att ECB kan köpa obligationer med upp till tre års löptid eftersom obligationerna med sådana löptider inte skulle innebära finansiering från centralbanken.

Apple steg 1,5 procent efter att bolaget gått ut med att det kommer att hålla en produktpresentation den 12 september. Förväntningarna ligger på att bolaget där kommer att presentera nästa modell av Iphone, Iphone 5.

Facebook nådde nya bottennivåer när aktien tappade 1,8 procent, eller 0:33 dollar till 17:73 dollar per aktie. Morgan Stanley sänkte Facebooks riktkurs till 32 dollar, från tidigare 38. Bakgrunden är en oro över minskade reklamintäkter vid mobilanvändning av Facebook.

Ned mest i storbolagsindexet var Caterpillar som tappade 3,1 procent. Även United Tech hade det tungt, aktien tappade 1,9 procent. Upp mest i Dow Jones Industrial Average var Verizon och Wal-Mart som steg 1,8 respektive 1,3 procent.

Ford steg 0,8 procent efter att bolagets personbilsförsäljning slagit förväntningarna i augusti. Försäljningen steg 12,6 procent, jämfört med samma period föregående år. Väntat var en ökning om 8,5 procent.

På räntemarknaden har amerikansk tioårig marknadsränta tickat upp 3 punkter till 1,57 procent.


Innehåll från SundbornPendénAnnons

En oberoende och lösningsorienterad partner löser ert behov av modern lager och logistik

Har ni några funderingar gällande hyresavtal, lagerbehov, strategi och möjligheter kopplade till företagets logistikfastigheter? Finns behov av större, fler, nya eller flytt av lokaler på grund av tillväxt eller ändrade behov? Vilka möjligheter som finns kan en lösningsorienterad, oberoende och lyhörd fastighetskonsult svara på. 

Bakom SundbornPendén, mäklare av kommersiella ytor inom lager och logistik, finns en dynamisk duo som kan bilda ett tillitsfullt samarbete. SundbornPendén är med kunden och driver processen att uppgradera hyresavtal för logistikfastigheter från ax till limpa och är duktiga på att få fram exakt vad kunden vill ha. Nyckeln till att framgången sitter i nätverket, som har byggts upp under grundarna Kristian Sundborn och Tomas Pendén gemensamma erfarenhet från många år i branschen. 

– Vi har en unik kombination av kompetens, ambition, teknik och ett starkt nätverk, vilket gett oss ett gott rykte och återkommande kunder. Vi känner de fastighetsägare som är duktiga på att bygga moderna logistiklösningar och vår roll är att hitta en lösning som förhåller sig till rätt produkt, rätt pris och rätt läge för kunden. Vi är oberoende, ser det faktiska behovet, lösningsorienterade och ser hur man kan tänka strategiskt för att bygga en grund för hållbar tillväxt med modern lager och logistik, säger Kristian Sundborn.

Lösningsorienterade och fria från begränsningar

Eftersom SundbornPendén är en oberoende aktör finns inga begränsningar, varken interna eller externa, för att lösa det som kunden behöver. Att kunna presentera hela marknaden är bra för alla delar i affären att byta logistikfastighet.  

– Vi kan anta en större komplexitet är vad de stora bolagen kan. Det som skiljer oss är att vi inte behöver ta hänsyn till olika interna avdelningar och vi hanterar komplexa affärer med en unik effektivitet och transparens gentemot alla inblandade aktörer, säger Tomas Pendén.

Fyra nyckelpunkter där SundbornPendén tidseffektivt hjälper kunden från ax till limpa:
1. Interndialog, fastställande av kravspec, markletning - cirka 1 månad.
2. Val av samarbetspartner/fastighetsägare - cirka 1 månad.
3. Signatur och avtalsförhandling - cirka 1–2 månader beroende på kundens interna processer.
4. Signering av bygglov, markberedning, byggnation - cirka 12–18 månader där vi är med från ax till limpa.

Om SundbornPendén
SundbornPendén har arbetat med logistikfastigheter i 20 år, spetskompetens – ser till att varuägaren, hyresgästen som vill bygga sitt lager om minst 20 000 kvm går i mål inom sin tidsram, exempelvis 2 år.

sundbornpenden.se

Läs mer på vår LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SundbornPendén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?