1515

Råvaror: Breda nedgångar<br />

Råvarupriserna backade på tisdagens eftermiddag efter att amerikanskt ISM-index landat under analytikernas förväntningar. Priserna var tidigare i positivt territorium efter uppgifter från måndagen om att Mario Draghi ställt sig positivt till köp av obligationer med löptid på tre år.

På råoljemarknaden var Brent-oljan strax före klockan 19.00 ned 1:17 dollar till 114:61 dollar per fat, medan WTI tappade 1:05 dollar till 95:42 dollar per fat.

"Nedgångarna kom efter den svaga statistiken. ISM-siffrorna överväger den tidigare positiva statistiken från euroområdet, och överlag är statistiken svag", sade Michael Lynch president vid Strategic Energy & Economic Research till Bloomberg News.

De amerikanska inköpschefernas index noterades till 49,6 i augusti, ned från 49,8 föregående månad.

Analytiker hade spått att index skulle ha stigit till 50,0, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Industrins producentpriser i euroområdet steg 0,4 procent i juli jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad föregående år steg producentpriserna med 1,8 procent. Analytikerna hade väntat sig att priserna skulle ha stigit med 0,2 procent under månaden, och stigit med 1,6 procent jämfört med motsvarande månad föregående år.

Kinas stora tillverkningssektor visade på en krympande aktivitet i augusti, enligt statistik på måndagen, vilket stärker synen på att den kinesiska ekonomin kan komma att fortsätta att bromsa in under det tredje kvartalet. På söndag erbjuds mer ledtrådar då Kina publicerar en rad data inklusive KPI och industriproduktion.

Råvarorna handlades tidigare i positivt territorium efter uppgifter om att ECB-chefen Mario Draghi på måndagen ska ha sagt att han är bekväm med att köpa obligationer med löptider upp till ungefär tre år, vilket enligt honom inte innebär statsfinansiering.

Vidare sänkte Kreditvärderingsinstitutet Moody's på måndagen utsikterna för EU:s kreditbetyg Aaa till negativa från tidigare stabila. Sänkningen kom som en följd av de tidigare sänkningarna av Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Nederlänadernas utsikter.

På ädelmetallmarknaden noterades spotpriset på guld upp 1:28 dollar till 1.694 dollar per uns, medan silvret höjdes 0:14 dollar till 32:24. Guldet handlades tidigare på nivåer över 1.700 dollar per uns.

"Från och med nu är det här en marknad där man köper på dippar. Ja, det kommer att vara bakslag på vägen, men fundamentalt är marknaden nu i en bulltrend", sade David Govett, chef för ädelmetaller vid Marex Spectron, en mäklarfirma, till Financial Times.

På London Metal Exchange visade kopparns tremånaderstermin en nedgång om 44 dollar till 7.635 dollar per ton. Zinkpriset var samtidigt upp knappa 3 dollar till 1.877.

"Inköpschefsindexet är inte positivt direkt, och marknadens självförtroende dämpades. Investerare blev påminda om att det fortfarande finns problem därute", sade Herry Denny på Hoboken till Bloomberg News.


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?