Hoppa till innehållet

Annons

Stockholmsbörsen: 
Positiv start att vänta  

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen pekade med en knapp halvtimme kvar till öppning mot fortsatt "risk på" under fredagens handelssession. Den spanska budgeten har ökat investerares riskaptit.

"USA-börserna lyfte efter att marknaden tillgodogjort sig den spanska regeringens budgetförslag. Kreditvärderingsinstitutet Egan-Jones var mindre imponerat och sänkte Spaniens kreditbetyg till CC från CC+", skriver Deutsche Bank i ett morgonbrev till europeiska kunder.

Kring klockan 8.35 var terminerna för Euro Stoxx 50, franska CAC 40 och tyska DAX samtliga från 0,7 till 0,9 procent upp. Brittiska FTSE 100-terminen steg 0,4 procent.

Loomis har hittills under september tecknat avtal om värdehanteringstjänster med flera nya kunder i Sverige: bland annat OKQ8, Apoteket, Bilia och Forex Bank. Dessutom pågår förhandlingar med ytterligare företag som har välkända varumärken, rapporterade bolaget i ett pressmeddelande.

Registreringarna av tunga lastvagnar i EU sjönk i augusti med 9,7 procent och i juli med 7,3 procent, jämfört med samma månad förra året, enligt branschorganisationen Acea.

Cheuvreux har sänkt rekommendationen för Hennes & Mauritz till underperform, från tidigare outperform, efter torsdagens kvartalsrapport. Riktkursen har samtidigt dragits ned till 220 kronor, från den tidigare nivån 275 kronor.

Nordea har sänkt H&M till behåll, från tidigare köp.

Vidare har Swedbank Markets dragit ned rekommendationen för H&M till neutral, från tidigare köp. Swedbank har samtidigt höjt Intrum Justitia till starkt köp, från tidigare köp.

Fredagen är den sista handelsdagen för det tredje kvartalet. Om ett par till tre veckor börjar kvartalsrapporterna att droppa in på allvar från bolagen som inte har brutna räkenskapsår.

På valutamarknaden har euron fortsatt att stärkas under natten, efter ett positivt mottagande av budgetbeskeden från Spanien på torsdagseftermiddagen. Euron har därmed klättrat tydligt över 1:29-strecket gentemot dollarn.

Från USA publiceras i eftermiddag statistik över privata inkomster och konsumtion i augusti, Chicago inköpschefsindex för september samt definitivt Michigan-index för september.

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen var svagt upp, på fredagsmorgonen. USA-börserna fortsatte att klättra efter torsdagens europeiska stängning när marknaden tog till sig innehållet i den spanska budgeten.

Enligt EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn gick den spanska budgeten längre än kommissionens rekommendationer.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera